Vijesti 24.10.2020.

Radojičić: Povećan broj zaraženih, potrebno smanjiti broj kontakata

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se pogoršava epidemiološka sitacija, te da se bilježi sve veći broj zaraženih od virusa korona.

On je, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a rekao da imamo sve veći broj pacijenata koji traže testiranje i sve veći broj kontakata koje treba obavijestiti.

Radojičić očekuje da će u Banjaluci u naredna dva dana biti 1.500 aktivnih pozitivnih pacijenata i do 2.000 kontakata.

Govoreći o eventualnim mjerama rekao je da one moraju biti uravnotežene kako ne bi izazvala druge, veće probleme u odnosu na one zdravstvene.

– Dakle, osnovna preporuka je da se smanji broj kontakata. Došlo je hladnije vrijeme, više ljudi boravi u zatvorenim prostorima i ovo je period u kojem imamo veći broj zaraženih. Sve su to uslovi za širenje virusa. Ukoliko smanjimo broj kontakata smanjićemo i broj zaraženih i pritisak na zdravstvene ustanove – istakao je Radojičić.

Podsjetio je da u Banjaluci nedavno otvorena posebna ambulanta za pacijente školskog uzrasta koja je u sastavu Poliklinike, kao i kovid ambulanta u Docu koja će služiti za zbrinjavanje pacijenata koji su oboljeli od korona virusa.

– Radimo na pripremi još jedne ambulante – istakao je Radojičić.

(A.M/Banjaluka.net)