Vijesti 10.03.2017.

Radojičić pozvao građane da izaberu članove savjeta mjesnih zajednica

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić, pozvao je sve građane Banje Luke da 19. marta izađu na birališta i izaberu članove savjeta mjesnih zajednica. 

Radojičić je naglasio da će građani birati članove savjeta u svih 57 mjesnih zajednica i prvi put po novim pravilima. On je dodao da će se glasati na otvorenim listama, poimenično za kandidate i da je proces veoma sličan lokalnim izborima.

Predsjednik Gradske izborne komisije Nada Batinar, kazala je da je do sada određeno 115 biračkih mjesta i da se ta mjesta uglavnom nalaze na biračkim mjestima gdje su građani navikli ranije da glasaju.

– Na internet stranici Grada Banja Luka su objavljene lokacije biračkim mjesta sa pripadajućim ulicama, a od juče su na oglasnim tablama mjesnih zajednica izložene kandidatske liste. GIK trenutno provodi aktivnost imenovanja biračkih odbora, a potom slijedi njihova obuka. Birači će moći glasati od 9.00 do 16.00 časova. Građani koji su imali biračko pravo na dosadašnjim izborima, to pravo imaju i sada na izborima za savjete mjesnih zajednica, a svaka mjesna zajednica je zasebna izborna jedinica. Želimo da 19. mart bude svečan, demokratski dan u našem gradu, zaključila je Batinar.