Politika 16.11.2018.

RADOJIČIĆ: “Pravda za Davida” i okupljanja građana uticali na rezultate izbora

ČITANJE: 1 minuta

Grupa “Pravda za Davida” i konstantna okupljanja građana u centru grada imala su izuzetan uticaj na rezultate opštih izbora, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić.

On je zbog lošeg izbornog rezultata ove stranke u Banjaluci, nedavno svoj mandat predsjednika GO stavio na raspolaganje partiji.

– To je jedan od eksternih faktora koji je uticao. Kod pojedinih kandidata, koji su direktno bili konektovani na pokret i nisi imali nikakvih drugih aktivnosti, mreže ili partije može se vidjeti da su dobijali imeđu deset ili 15 hiljada glasova građana Banjaluke – rekao je Radojičić.

Ponovio je da stranka nije zadovoljna parcijano ostvarenim planom koji je SNSD u Banajluci projektovao.

– Kao predsjednik gradskog odbora smatram potpuno moralnim da se prvo krene od najvišega, predsjednika GO i zato sam stavio na raspolaganje svoj mandat. Mislim da ćemo iduće sedmice imati sjednicu GO koji će o tome izjašnjavati. Važno je da gradski odbor odluči šta dalje jer su za dvije godine lokalni izbori. Moramo znati da li ćemo u ovom sastavu raditi i dalje ili u nekom drugom, da li  imamo povjerenje ili nemamo. Moj prijedlog je da se tajno glasa jer se tada ljudi mogu slobodnije izjašnjavati – naveo je Radojičić.

(Srpskainfo)