Vijesti 13.12.2017.

Radojičić: Prioritet izgradnja novog, umjesto Zelenog mosta

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je prioritet Gradske uprave izgradnja novog mosta na lokaciji na kojoj se danas nalazi Zeleni most, ističući da je projekat u pripremi i da će investicija iznositi oko tri miliona KM.

Radojičić je na sjednici gradskog Savjeta za ekonomska pitanja i razvoj rekao da se visoko na listi prioriteta nalazi i vodosnabdijevanje, te ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, saopšteno je iz banjalučke gradske uprave.

On je istakao i značaj dogradnje Osnovne škole “Branko Radičević”, te izgradnje sportskih dvorana u nekadašnjem šoping centru i kod gimnazije.

Savjet za ekonomska pitanja i razvoj, koji okuplja ugledne privrednike i predstavnike grada, razmatrao je i nacrt gradskog budžeta za narednu godinu, kao i izvještaje o realizaciji plana kapitalnih investicija i razvoja Poslovne zone Ramići i otvaranju novih poslovnih zona.

Budžet za narednu godinu predstavila je načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Božana Šljivar koja je rekla da će budžet u prijedlogu biti veći za oko dva odsto u odnosu na nacrt i da će iznositi 131.850.000 KM, što je više za 2,48 miliona KM u odnosu na planirani nacrt.

Ona je precizirala da će neporeski prihodi biti povećani za 1,14 miliona KM, a da će, u skladu sa preporukama Vlade Republike Srpske, rashodi za plate zaposlenih biti smanjeni za 635.000 KM.

Šljivareva je naglasila da je ovogodišnje refinansiranje gradskog duga omogućilo da godišnji anuitet za otplatu ranijih zaduženja bude smanjen sa 19,6 miliona KM na 11,9 miliona KM, što će omogućiti dodatna ulaganja.

(Nezavisne)