Vijesti 06.01.2017.

Radojičić prisustvovao nalaganju badnjaka u Bronzanom Majdanu

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prisustvovao je večeras tradicionalnom nalaganju badnjaka u Bronzanom Majdanu. Radojičić je izjavio da Božić ima poseban značaj, jer je praznik radosti, rođenja, ljubavi, porodičnog okupljanja i tradicije.

Uz podatak da grad Banjaluka ima 57 mjesnih zajednica, Radojičić je podsjetio da je Bronzani Majdan nekada bio opština, a danas je jedan od krajeva sa dosta zapostavljenom komunalnom infrastrukturom.

“U ovom kraju treba da se dosta ulaže i ovom narodu treba pružiti bolje uslove koji se tiču puta, vode, struje i svega ostalog da bi ostajao u ovim krajevima. Oni nisu udaljeni od Banjaluke i u njima može da se živi ako su obezbijeđeni osnovni uslovi za život”, naveo je Radojičić.

20170106175745882108

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić. Službama bdenija i paljenjem badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje se Rođenje Spasitelja, čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo.

(Nezavisne)