Vijesti 14.03.2017.

Radojičić: Razgovori sa investitorom u vezi sa lokacijom u centru grada

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da se trenutno čeka ishod pregovora sa investitorom, koji je na lokaciji u centru grada započeo izgradnju tržnog centra, u vezi sa kupovinom ili eventualno zamjenom sa drugom lokacijom.

Radojičić je naveo da je grad formirao tim koji se bavi rješavanjem tog pitanja i da je grad zainteresovan za izmjenu regulacionog plana.

“Riječ je o privatnom zemljištu i investitoru. Naša ideja je da se izmijeni regulacioni plan. Postupak je započet i Skupština grada je usvojila da se radi revizija regulacionog plana”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Govoreći o gradskoj “Toplani”, gradonačelnik Banjaluke je rekao da će sutra Skupština grada razmatrati prijedlog javnog poziva za izbor strateškog partnera ovog preduzeća.

“Nije riječ o tenderu, već o pozivu zainteresovanim kompanijama za strateško partnerstvo i za gradnju nove toplane”, pojasnio je Radojičić.

On je dodao da je plan da se na ljeto napravi nova toplana minimalne instalisane snage od 50 megavata i da naredne sezona grijanja počne iz nove toplane na novi energent – drvo.

Radojičić je rekao da od načelnika gradskih odjeljenja očekuje više angažmana i rezultata.

“Zbog toga je moguće da sutra bude povučena sa Skupštine grada tačka dnevnog reda i nastavimo status vršioca dužnosti načelnika”, zaključio je Radojičić, prenose agencije.

(Srna)