Radojičić reagovao na prijavu Stojana Vukajlovića: Zašto su odbornici Kluba „Sloboda“ ćutali deset godina?

radojicic vukajlovic

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić osudio je prijetnje smrću upućene odborniku Stojanu Vukajloviću ili bilo kom drugom građaninu, te upitao zašto odbornici Kluba „Sloboda“ tek sada pokreću pitanje staro deset godina.

Milenko Bunić, vlasnik preduzeća „Bunić kompani“, navodno je prijetio Stojanu Vukajloviću koji se pobunio što ovo preduzeće gradsku parcelu u Saračici koristi kao stovarište pijeska. Vukajlović je zbog toga protiv Bunića podneo krivičnu prijavu, a nadležne je pitao ko mu je dozvolio da se bahato ponaša.

Odbornik je istakao da je naročito sporno to što Bunić krši gradske propise, a radi za Grad i po njihovom naređenju ruši nelegalno izgrađene objekte.

– Problem postoji deset godina, a Vukajlović za njega pita sada, kada je otišao u opoziciju. Ja sam u Gradskoj upravi svega osam mjeseci i prava adresa za to pitanje je njegov kolega iz Kluba „Sloboda“ Budimir Balaban koji je godinama na funkcijama i savršeno dobro zna ko šta radi – rekao je Radojičić i upitao zašto odbornici nisu reagovali proteklih dana kada je i njemu prećeno.

Dodao je da očekuje da će policija uraditi svoj posao u vezi sa Vukajlovićevom prijavom, a gradski inspektori će ispitati slučaj odlaganja pijeska, ukoliko Bunića neko prijavi.

Međutim, u Gradskoj upravi kažu da Vukajlović nikada nije podnio pisanu prijavu, već je prije nekoliko mjeseci, dok je još bio u vladajućoj koaliciji, „došao na razgovor sa v.d. načelnika inspekcije“. Ovaj odbornik danas je tvrdio da je legalista i da štiti interese građana, a onda je priznao da je na njegovu usmenu intervenciju Buniću, koji mu je komšija u Saračici, dat rok da oslobodi parcelu, bez pisanja rješenja.

– Dat mu je rok da ukloni pijesak sa parcele da se ne piše rješenje, ali on je nastavio to da radi i izgirao naš ljudski dogovor i bahato se ponaša. Sada tražim od nadležne inspekcije da donese rješenje kojim će narediti da zemljište bude vraćeno u prvobitno stanje – rekao je Vukajlović.

Šef Kluba odbornika „Sloboda“ u Skupštini grada Milenko Jaćimović bivšeg načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove Slavišu Sandića optužio je da godinama štiti Bunića.

– Bunić ima na desetine prijava od građana i nevladinih organizacija, koje nisu sprovedene i stoje u ladicama – tvrdi Jaćimović.

Slaviša Sandić izjavio je da su sulude tvrdnje da je bilo koga štitio.

– Dok sam bio načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove niko nije prijavio Bunića za nelegalno odlaganje pijeska. Ukoliko je riječ o parceli koja je u zoni magistralnog puta, iako je vlasništvo Grada, u nadležnosti je Puteva RS – rekao je Sandić.

Milenko Bunić danas je potvrdio da je telefonom zvao Vukajlovića, ali ističe da nije bilo nikakvih prijetnji.

(EuroBlic)

114. VEČE Skup “Pravda za Davida” u centru Banjaluke

Okupljanje građana Banjaluke koji traže istinu o smrti 21p-godišnjeg sugrađanina Davida Dragičevića održano je 114. veče na Trgu Krajine. Kao i svih prethodnih večeri, na skupu se obratio otac Davida Dragičevića, Davor Dragičević “Konstruišete svoje laži. Da si iole bolji čovjek, da ne govorim predsjednik, bio bi bar na jednoj ozbiljnoj televiziji u Srbiji. Dragane

SUNČANO I TOPLO Sutra do 31 stepen celzijusov

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti sunčanije i postepeno toplije vrijeme, uz malu ili umjerenu oblačnost i najvišu temperaturu do 29, a na jugu do 31 stepen Celzijusov. Ujutru će biti pretežno vedro, ponegdje uz malu ili umjerenu oblačnost, a oko rijeka i po kotlinama moguća je kratkotrajna magla, saopšteno je

ODRŽIVA I NEODRŽIVA PREDUZEĆA Spisak loših firmi još pod velom tajne

Nadležne institucije u Srpskoj sačinile su preliminarnu listu održivih i neodrživih javnih preduzeća, ali taj spisak ostaje pod velom tajne dok ne dobije zeleno svjetlo Vlade RS. Formiranje liste održivih i neodrživih preduzeća jedna je od obaveza koju je Vlada preuzela prihvatanjem reformske agende kao jednog od ključnih dokumenata u procesu evropskih integracija. Prema posljednjim

PETICIJA Traže da se gradska nagrada za humanost zove po sestrama Gajić

Inicijativu sa potpisima više od 3.000 građana da nagrada grada Banjaluka za humanost nosi naziv po sestrama Gajić predata je u Gradsku upravu, rekla je Adriana Basara, pokretač ove inicijative. Istakla je da je veliki broj odbornika i pozicije i opozicije usmeno saglasan s ovom inicijativom. “S ovim prijedlogom se slaže i Zoran Talić, predsjednik

BESPLATNO Šansa za stažiranje u njemačkom parlamentu

Studenti iz BiH koji žele svoju biografiju da obogate učešćem na međunarodnim seminarima i studijskim programa imaju šansu da stažiraju pet mjeseci u njemačkom parlamentu potpuno besplatno. Bundestag, u saradnji sa tri berlinska univerziteta, dodjeljuje oko 120 stipendija za mlade apsolvente iz 28 država, među kojima su zemlje Balkana, a program je organizovan s ciljem

SAOBRAĆAJNA NEZGODA Auto udarilo dijete

Trinaestogodišnje dijete povrijeđeno je na raskrsnici ulica Vidovdanska i Vuka Karadžića u Banjaluci, gdje ga je udarilo auto, potvrđeno je “Nezavisnim”. Nezgoda se, kako nam je rečeno iz PU Banjaluka, dogodila oko 14.55 časova. “Dijete, koje je bilo na biciklu, udarila je škoda, za čijim volanom je bio Banjalučanin Š.V.”, kazali su nam iz policije.