Vijesti 21.08.2020.

Radojičić sa direktorima osnovnih škola o početku školske godine

ČITANJE: 1 minuta

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ danas je održan sastanak Aktiva direktora osnovnih škola sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na kojem je razgovorano o početku školske godine u uslovima aktuelne epidemije.

Radojičić je rekao da je na sastanku razmatrano nekoliko važnih tema kao što su prevoz učenika, dezinfekcija objekata, te pružanje zdravstvene zaštite za eventualno oboljele učenike.

Razgovarali smo o prevozu djece jer će škole raditi u izmijenjenom režimu i uz skraćene časove. Zatražili smo od direktora škola da sve eventualne primjedbe na prevoz dostave na vrijeme kako bismo pravovremeno reagovali. Jedna od pogodnosti je da je đačka karta snižena za 10 KM po učeniku od 1. septembra. Prije početka školske godine biće izvršena dezinfekcija objekata svih osnovnih škola, a Grad će pružiti punu higijensko-epidemiološku podršku preko Doma zdravlja. U slučaju pojave oboljele osobe, biće obavljana propisana procedura zbrinjavanja i kućna izolacija od 14 dana za odjeljenje iz kojeg potiče oboljeli učenik – naglasio je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je u toku obnova nekoliko osnovnih škola koja se finansira sredstvima Grada, Vlade RS, Kabineta predsjednika RS i međunarodnim sredstvima. Radojičić je istakao da se očekuje izbor izvođača za dva najveća projekta energetske efinaksnoti i to za škole „Zmaj Jova Jovanović“ i „Branko Ćopić“.