Vijesti 21.02.2019.

RADOJIČIĆ SA KATARSKIM AMBASADOROM: Banja Luka otvorena za ino – ulagače

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Katara u BiH Sultanom Bin Ali Katerom.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, Radojičić je predstavio investicione potencijale Banje Luke i infrastrukturne projekte koje će Banja Luka realizovati u narednom periodu uz pomoć potencijalnih inostranih partnera.

Govoreći o investicionim potencijalima, Radojičić je naglasio da će Grad Banja Luka prvi put poslije dužeg vremena, raspisati međunarodni arhitektonski konkurs za idejna rješenja budućeg kongresno – konferencijskog centra, centralne gradske zone i budućeg mosta na Docu. On je precizirao da Banja Luka, posebno kod projekta izgradnje kongresno – konferencijskog centra, koja uključuje i hotel visoke kategorije, ima izraženu potrebu za eventualno partnerstvo za inostranim investitorima.

Istovremeno, Radojičić je predstavio investicione mogućnosti u poslovnoj zoni Ramići, gdje je već ušlo 16 investitora, kao i potencijale nove poslovne zone „Jelšingrad“. Ukazao je, takođe, na odlične geografske i infrastrukurne prednosti Banje Luke u odnosu na druge gradove iz okruženja.

S druge strane, ambasador Kater prenio je da katarski investitori intenzivno razmatraju mogućnost ulaganja u BiH i RS, te naglasio da Banja Luka, s obzirom na svoje brojne prednosti, može biti jedno od njihovih odredišta.

On je prenio da katarski investitori jednu od najvećih mogućnosti prepoznaju u poljoprivredenom sektoru, ističući da će i sama ambasada, sa svoje strane, u narednim mjesecima intenzivno raditi na jačanju njihovog interesa za ulaganje na području Banje Luke.