Vijesti 19.02.2019.

Radojičić sa slovenačkom ambasadorkom Bukinac

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Slovenije u BiH Zoricom Bukinac.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, Radojičić je upoznao ambasadorku Bukinac sa aktuelnim projektima gradske administracije, sa posebnim osvrtom na međunarodne konkurse za tri velika gradska projekta.

On je najavio da će uskoro biti raspisan međunarodni konkurs za idejno rješenje buduće kongresno – konferencijske dvorane, uključujući i hotel više kategorije. Takođe, u planu je i raspisivanje međunarodnih arhitektonskih konkursa za novi gradski most u Docu i za centralno područje grada.

-Kada je riječ o saradnji sa Udruženjem Slovenaca „Triglav“, Grad im dodijelio novi prostor za rad, a radi se o jednom od najaktivnijih udruženja nacionalnih manjina u Banjoj Luci – rekao je Radojičić.

Ambaasadorka Bukinac zahvalila je Gradskoj upravi na pomoći u rješavanju pitanja porstora za rad Udruženja Slovenaca, ali i na dosadašnjoj podršci koju Grad pruža radu ovog udruženja.

Tokom susreta u Gradskoj upravi,  razgovano je o mogućnostima intenziviranja ekonomske i saradnje na polju kulture sa lokalnim zajednicama u Sloveniji.