Vijesti 11.05.2019.

RADOJIČIĆ: Sve službe su u pripravnosti zbog najavljenih padavina

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da su sve gradske službe stavljene u stanje posebne pripravnosti, povodom najavljenih, obilnih padavina, prognoziranih od 12. do 15. maja.

Radojičić je naglasio da gradske službe, od upozorenja Republičkog hidroemeteorološkog zavoda, postupaju po uputstvu za slučaj pripreme i prevencije elementarnih nepogoda, što podrazumijeva čitav set akcija.

On je istakao da su nadležne gradske službe u stalnom obilasku terena, te se da se posebna komunikacija odvija i sa rukovodstvom hidroelektrane „Bočac“, s obzirom na značaj njihove akumulacije na vodostaj Vrbasa.

– Bićemo u pripravnosti i blagovremeno obavještavati javnost o svim potrebnim mjerama – rekao je Radojičić i ukazao da su gradske službe u protekle dvije godine uradile dosta i na prevenciji, raščišćavanjem i produbljenjem bujičnih vodotokova na širem gradskom području.

On je pozvao građane da u narednim danima prate upozorenja nadležnih organa, te im preporučio da obave preventivne aktivnosti u granicima svojih mogućnosti.

– Preventive radi, a posebno kod individualnih stambenih i pomoćnih objekata, potrebno je očistiti kanale i propuste gdje se obično sakupljaju oborinske vode. Takođe, oni koji imaju septičke jame, trebalo bi da ih isprazne kako podzemne vode ne bi izvršile dopunjavanje ili prelijevanje – kazao je Radojičić.

Civilna zaštita Grada Banjaluke izdala je i uputstvo kako bi građani trebalo da se ponašaju u slučaju poplava.

(Srpskainfo)