Vijesti 15.03.2017.

Radojičić traži više rezultata od načelnika

ČITANJE: 2 minute

Igor Radojičić, gradonačelnik, rekao je da postoji mogućnost da sa današnje sjednice Skupštine grada povuče tačku imenovanje načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi.

“Imali smo sjednicu Kolegijuma Skupštine grada na kojoj sam rekao saradnicima da je moguće da sa dnevnog reda povučemo zadnju tačku, odnosno imenovanje načelnika. Tražim više aktivizma i više rezultata od svih mojih saradnika i rukovodilaca”, rekao je Radojičić.

Dodao je da je možda potrebno više vremena da se svi naviknu jedni na druge.

Radenko Komljenović, v.d. načelnika Odjeljenja za privredu, rekao je da nema informaciju da je gradonačelnik govorio o mogućem povlačenju ove tačke sa sjednice Skupštine i da zbog toga nema ni komentar na ovu temu.

Radojičić je juče ozvaničio početak izgradnje sekundarne vodovodne mreže u naselju Popovići u mjesnoj zajednici Verići. Istakao je da se radi o jednom kraku vodovodne mreže, dužine 630 metara.

“Nadamo se da ćemo moći nastaviti i izgradnju drugih krakova vodovodne mreže na ovom području jer ima puno većih  projekata na području cijelog grada, odnosno u ruralnim dijelovima. Postoji potreba za novim sistemom vodosnabdijevanja ili za prekopčavanje lokalnih vodovoda na sistem Crno vrelo ili gradskog vodovoda”, rekao je Radojičić.

Slaviša Vučkovac, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Verići, istakao je da su mještani ovog dijela Verića imali problema sa vodosnabdijevanjem, ali da se nadaju da će im jednim dijelom sada biti riješen problem.

Drago Popović (90) istakao je da će im izgradnja vodovodne mreže mnogo značiti jer godinama muku muče sa nedostatkom vode na ovom području, a posebno ljeti, kada se zna desiti da danima nemaju ni kapi vode.

Radojičić je najavio da će Skupština grada sutra razmatrati Prijedlog javnog poziva za izbor strateškog partnera “Toplane”.

“Nije riječ o tenderu, već o pozivu zainteresovanim kompanijama za strateško partnerstvo i za gradnju novog postrojenja”, pojasnio je Radojičić.

Za igrališta 23 lokacije

Gradske vlasti će obezbijediti zemljište i sve dozvole, a donatori će uz našu asistenciju izabrati projekat i izvođače, te graditi igrališta ili donirati sredstva za njihovo podizanje ili rekonstrukciju na potencijalne 23 lokacije.

Saopšteno je ovo nakon sastanka Igora Radojičića, gradonačelnika, sa delegacijama kompanija, koje će, kao partneri, učestvovati u velikoj akciji izgradnje dječjih igrališta na području grada.

“Želja je da do 22. aprila, kada obilježavamo Dan grada, imamo izgrađena ili  rekonstruisana najmanje dva igrališta”, kazao je Radojičić.

(nezavisne.com)