Vijesti 28.12.2016.

Radojičić: Učiniti sve da Banjaluka bude regionalna prijestonica

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio je nadu da će 2017. godina biti bolja od prethodne, te da je na Gradskoj upravi da učini sve da grad postane regionalna prijestonica i bude još ljepši, bolji i uređeniji.

Radojičić je rekao da se ne smije gledati unazad i na uže okruženje, već da Banjaluka u budućnosti, kao regionalni centar, treba da traži svoje mjesto između Beograda, Zagreba i Sarajeva, pa dalje do Ljubljane, Budimpešte i Beča.

“Grad treba da se razvija u smislu kulture, umjetnosti i sporta, kao i u građevinskom, urbanističkom i privrednom smislu”, poručio je Radojičić na tradicionalnom prijemu za zvanice iz javnog i društvenog života Banjaluke i Srpske povodom predstojećih praznika.

Kada je riječ o kapitalnim projektima, Radojičić je ocijenio da se mora rješavati problem gradske Toplane i donijeti odluka za narednu grejnu sezonu, što podrazumijeva investiciju i gradnju novog bloka.

On je izrazio nadu da Banjaluka može dobiti dvije sportske dvorane, više dječijih igrališta i vrtića, te raditi na proširenju industrijske zone u Ramićima, kao i još nekih drugih industrijskih zona da bi se došlo do proizvodnih objekata i novih radnih mjesta.

Radojičić je najavio da 1. januara kreće nova sistematizacija radnih mjesta u Gradskoj upravi i javnim preduzećima.

On je ocijenio da se, i pored toga što je 2016. godina bila jedna u nizu teških godina, u Banjaluci puno toga dešavalo.

“Možemo upamtiti puno toga, od Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu, obnove Kamene kuće i mladih Banjalučana na Olimpijskim igrama u Riju, do raznih kulturnih događaja i manifestacija, te novih mostova u Česmi i Šargovcu”, rekao je Radojičić u Kulturnom centru Banski dvor, gdje je organizovan prijem.

On je rekao da Banjaluka treba da ima više kulturnih, sportskih, umjetničkih, turističkih i drugih događaja i manifestacija.

(ATV)