Biznis 08.11.2017.

Radojičić uručio privrednicima ugovore o dodjeli podsticajnih sredstava

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas ugovore o dodjeli podsticajnih sredstava namijenjenih za nabavku osnovnih sredstava, prekvalifikaciju i sertifikaciju. Podsticaje je dobilo 37 privrednika, a iz budžeta je izdvojeno oko 450.000 KM.

Kako je rekao gradonačelnik, za sve linije podrške bilo je više prijavljenih subjekata nego što je dodijeljeno sredstava, a posebno za prvu liniju, za koju je bilo višestruko veći broj prijavljenih nego što je bilo sredstava na raspolaganju. Kod ostale dvije, svi prijavljeni su uspjeli ostvariti pravo na subvencije.

-Nadam se da će to omogućiti ne samo pomoć privredi, već i ono što je osnovni smisao ovih subvencija, a to je podsticaj zapošljavanju. Sa jučerašnjim preduzetničkim i ovim današnjim subvencijama, to će biti više od 100 novih radnih mjesta u Banjoj Luci – naglasio je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović kazao je da je cilj gradskih podsticaja osposobljavanje naših, već prepoznatljivih, preduzeća koja imaju svoje tržište, svoje proizvode da se tehnološki dodatno osposobe, a krajnji cilj je da zaposle nove radnike.

-Tako je bio i koncipiran program i sam pravilnik dodjele subvencija. U aplikacijama smo ocjenjivali biznis planove koji su pokazali da će ta preduzeća raditi dugoročno, da će unapređivati svoju proizvodnju, kvalitet svojih proizvoda i zapošljavati nove radnike – zaključio je Komljenović.

Nedeljko Kusturić vlasnik firme „Prirodno bilje“ rekao je da je njegov projekat bio prelazak na novi energent, obnovljive izvore energije i korištenje bio mase.

-Naše društvo jedinu šansu ima u stvaranju nove vrijednosti, a nju stvara proizvodnja i usluga. Mislim da je Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Radojičićem jako dobro prepoznala ovu ideju i na ovoj inicijativi pokazala i praktično kako to treba raditi – istakao je Kusturić.

Zahvalnost za podršku Gradu, iskazao je i Mijodrag Radić iz firme “M-auto“, koji je dobio podsticaj za osnovna sredstva i zapošljavanje.