Radojičić uručio privrednicima ugovore o dodjeli podsticajnih sredstava

Gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas ugovore o dodjeli podsticajnih sredstava namijenjenih za nabavku osnovnih sredstava, prekvalifikaciju i sertifikaciju. Podsticaje je dobilo 37 privrednika, a iz budžeta je izdvojeno oko 450.000 KM.

Kako je rekao gradonačelnik, za sve linije podrške bilo je više prijavljenih subjekata nego što je dodijeljeno sredstava, a posebno za prvu liniju, za koju je bilo višestruko veći broj prijavljenih nego što je bilo sredstava na raspolaganju. Kod ostale dvije, svi prijavljeni su uspjeli ostvariti pravo na subvencije.

-Nadam se da će to omogućiti ne samo pomoć privredi, već i ono što je osnovni smisao ovih subvencija, a to je podsticaj zapošljavanju. Sa jučerašnjim preduzetničkim i ovim današnjim subvencijama, to će biti više od 100 novih radnih mjesta u Banjoj Luci – naglasio je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović kazao je da je cilj gradskih podsticaja osposobljavanje naših, već prepoznatljivih, preduzeća koja imaju svoje tržište, svoje proizvode da se tehnološki dodatno osposobe, a krajnji cilj je da zaposle nove radnike.

-Tako je bio i koncipiran program i sam pravilnik dodjele subvencija. U aplikacijama smo ocjenjivali biznis planove koji su pokazali da će ta preduzeća raditi dugoročno, da će unapređivati svoju proizvodnju, kvalitet svojih proizvoda i zapošljavati nove radnike – zaključio je Komljenović.

Nedeljko Kusturić vlasnik firme „Prirodno bilje“ rekao je da je njegov projekat bio prelazak na novi energent, obnovljive izvore energije i korištenje bio mase.

-Naše društvo jedinu šansu ima u stvaranju nove vrijednosti, a nju stvara proizvodnja i usluga. Mislim da je Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Radojičićem jako dobro prepoznala ovu ideju i na ovoj inicijativi pokazala i praktično kako to treba raditi – istakao je Kusturić.

Zahvalnost za podršku Gradu, iskazao je i Mijodrag Radić iz firme “M-auto“, koji je dobio podsticaj za osnovna sredstva i zapošljavanje.

PRIJEDLOG GRADONAČELNIKA Šta se krije iza najavljenog formiranja foruma za bezbjednost

Nakon stradanja Davida Dragičevića, bombe ispoda automobila profesora i ispaljivanja zolje na zgradu, gradonačelnik Igor Radojičić odlučio je da formira novo tijelo i podigne nivo bezbjednosti u gradu. Gradonačelnik Igor Radojičić, predložio je da se formira forum za bezbjednost građana s ciljem da se i oni uključe i predlože mjere za podizanje stepena bezbjednosti u

TRUSNO PODRUČJE Zemljotresi ne bi trebalo da nas iznenađuju

Jača podrhtavanja tla na području Banjaluke, kao i južne Hercegovine i centralne BiH, mogu se očekivati u budućnosti, ali to ne bi trebalo da iznenađuje stanovnike, jer se nalazimo na veoma trusnom području. Istakla je ovo načelnica Odjeljenja za opservatorsku seizmologiju u Hidrometeorološkom zavodu RS Snježana Cvijić-Amulić, navodeći da, iako ne možemo predvidjeti tačno vrijeme

“KULTURA U PROLAZU” Izložbe i koncerti bliže građanima

Izložbama, koncertima i drugim aktivnostima građanima će svakog četvrtka biti približeni kulturni sadržaji u okviru projekta “Kultura u prolazu”, koji će biti održani u prostoru atrijuma Gradske uprave te na drugim lokacijama. Na Svjetski dan muzike, 21. juna, sutra će u ovom prostoru Gradske uprave, od 11 do 13 časova, biti održan i prvi koncert

FK BORAC Pripreme čekaju UEFA, igrači odlaze

Banjalučani u nezahvalnoj situaciji jer moraju da selektiraju ekipu za novu sezonu, a ne znaju da li će igrati u PLBIH ili Prvoj ligi RS. Na Gradskom stadionu u Banjaluci u srijedu je održana prozivka igrača, odnosno sastanak, jer će prave pripreme početi nakon donošenja odluke UEFA o statusu Borca. Borac je u nezavidnom položaju

SVJETSKI DAN MUZIKE Koncert hora “Banjalučanke” u parku “Petar Kočić”

Ženski kamerni hor “Banjalačanke” će se i ove godine pridružiti globalnom obilježavanju 21. juna – Svjetskog dana muzike, te uz brojne gradske ansamble koji će aktivno učestvovati u cjelodnevnom muzičkom programu, održati jednočasovni koncert u Muzičkom paviljonu parka “Petar Kočić” s početkom od 21 čas.