Vijesti 04.09.2020.

RADOJIČIĆ O ZARAŽENOM UČENIKU: Dijete je zaraženo iz porodičnog kontakta

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je učenik banjalučke Osnovne škole “Ivo Andrić” zaražen virusom korona, što je prvi potvrđeni slučaj zaraze u novoj školskoj godini.

“Po informacijama koje imamo od sinoć, dijete je jedan dan išlo u školu i zaraženo je iz porodičnog kontakta. U školi su odmah odreagovali u skladu sa procedurama i polovina odjeljenja je upućena u izolaciju 14 dana”, rekao je Radojičić novinarima.

On je naveo da niko od djece iz razreda u ovom momentu nema simptome, te da je izvršena dezinfekcija škole.

Radojičić je istakao da u svakom konkretnom slučaju treba procjenjivati stepen rizika, što znači da li je dijete i koliko bilo u kontaktu sa drugima, da li odjeljenje ili pola odjeljenja mora ići u izolaciju.

“Znači, nije imperativna norma. U ovom slučaju u školi su procijenili da treba, te su postupili u skladu sa procedurom i polovina odjeljenja je 14 dana u izolaciji, škola dezinfikovana i radimo dalje”, rekao je Radojičić.

On je ocijenio da je školska godina “počela sasvim dobro, s obzirom na okolnosti, iako su odjeljenja podijeljena, a školski časovi skraćeni”.

“Možemo reći da smo prilično zadovoljni prvom sedmicom”, rekao je Radojičić i dodao da treba određeno vrijeme kako bi se sve ustalilo i kako bi svi ušli u novi režim rada.

(Srna)