Politika 08.05.2020.

RADONČIĆ: Mafija koja je pokrala respiratore želi rastegnuti odgovornost na drugu stranu

ČITANJE: 1 minuta

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je danas da vjeruje u pravosudni sistem Bosne i Hercegovine i da oni koji su iskoristili pandemiju koronavirusa da se ugrade ili utale moraju biti žestoko kažnjeni.

“Poštujem presumpciju nevinosti, ali ako ima elemenata krivičnog djela, to se mora drastično kazniti”, rekao je ministar Radončić, ocijenivši nabavku respiratora kao “haram posao”.

Radončić je kazao da mafija koja je “pokrala respiratore želi da rastegne odgovornost na drugu stranu”.

“U Kantonu Sarajevo imate primjer da je neko nabavio 50 hiljada maski po cijeni od 80 feninga, a prodao po 90 i zaštitio domaću proizvodnju, jer se sve radilo u jednoj drugoj kompaniji”, istakao je on.

Upitan za korona-zabavu u Golf klubu, Radončić je istakao kako nije uredu da cijelu nacija poštuje mjere, a da jedna elitistička grupa pravi partije.

“Staša Košarac je ponudio ostavku, odlučit će njegova stranka SNSD… Vijeće ministara se imenuje u Parlamentu, a kada se smjenjuju odlučuju Zastupnički dom i Dom naroda”, rekao je Radončić.

Napominje kako u trenutku kada ćemo imati veliki ekonomski kolaps sve javne nabavke treba da stanu, da se vide ekonomske štete i da se odrede prioriteti.

“Sve što nije neophodno mora sačekati bolja vremena da bi se višak novca usmjerio prema privredi i oporavku građana od ekonomske katastrofe”, kazao je Radončić.

(klix)

Oznake: Staša Košarac