Politika 19.08.2020.

RADONČIĆ: Podrška protestima zbog migranata u Krajini, Džaferović treba da podnese ostavku

ČITANJE: 1 minuta

Nema rješavanja pitanja masovnih ilegalnih ekonomskih migracija bez promjene strateškog stava čija je personifikacija trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Ovo je poruka Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, koju je objavio na svojoj Facebook stranici.

“Nedržavničkom podrškom ambasadoru Islamske Republike Pakistan, koja je sistemski skrivalac identiteta hiljada ilegalnih migranata, Džaferović je ohrabrio ilegalne migrante da hrle ka i u BiH i da domaće policijske snage potpuno ignoriraju”, napisao je Radončić, prenosi N1.

Radončić je kazao da je počeo proces legalnih deportacija u skladu sa međunarodnim pravom, što je on kao ministar sigurnosti BiH inicirao, situacija bi bila sigurno bolja.

“Zato puno podrška građanima koji se okupljaju u Krajini. Džaferović napokon mora mrdnuti iz Sarajeva, otići pred građane koji su u strahu od ilegalnih migranata zaključani u svojim kućama”, ocijenio je Radončić i dodao:

“Ako se boji, neka ostane u Sarajevu i, za početak, proglasi personom non-grata pakistanskog ambasadora. Time bi pokazao da shvata ozbiljnost situacije i da počinje štititi suverenitet i sigurnost Bosne i Hercegovine i pravo građana. Ako to neće, ima i treće rješenje opcija – neka da ostavku!”

U Predstavničkom domu PSBiH – gdje se u slučaju ostavke bira njegov nasljednik – sigurno ima sposobnijih i odgovornijih političara iz SDA – zaključio je lider SBB-a.

(SB/banjaluka.net)