Vijesti 29.11.2021.

Radoslav Gajanin reizabran za rektora

ČITANJE: 1 minuta

Dosadašnji rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin ponovo je danas izabran na ovu funkciju.

Gajanin, koji je i redovni profesor na Medicinskom fakultetu, jednoglasno je izabran na posebnoj sjednici Senata ovog univerziteta, koji ima 27 članova.

On je izrazio zadovoljstvo što mu je produženjem mandata Senat ukazao povjerenje da nastavi da vodi ovu visokoškolsku ustanovu.

“Pred nama su novi izazovi, prije svega da unapređujemo nastavni proces na Univerzitetu, da inoviramo, licenciramo i relicenciramo studijske programe, te da prilagođavamo izlazne kompetencije studenta potrebama tržišta”, rekao je Gajanin novinarima.

On kaže da će ciljevi u narednom periodu biti unapređenje međunarodne saradnje Univerziteta u Banjaluci, te učešće u mnogo većem broju projekata koji se finansiraju iz fondova EU, kao i postizanje veće međunarodne razmjene studenata, nastavnika i osoblja.

“Kao rektor sam siguran da ćemo to i ostvariti, imajući u vidu kompetencije rukovodilaca, odnosno dekana i direktora instituta, koji su aktivni, agilni i spremni da odgovore svim izazovima koji nas čekaju”, rekao je Gajanin.

(Srna, E.M)