Vijesti 20.07.2020.

RADOST ZA NAJMLAĐE: Uskoro novo dječije igralište u Lazarevu

ČITANJE: 1 minuta

Novo dječije igralište u Lazarevu, nedaleko od Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, biće izgrađeno za dvadesetak dana, u okviru velike akcije u kojoj je, u posljednje četiri godine, podignuto 26 igrališta na području Banje Luke, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Iz ovog odjeljenja dodaju da će igralište biti savremeno opremljeno i da je namijenjeno za djecu od jedne do šest godina.

Vrijednost radova iznosi 61.600 KM, a izgradnju će zajednički finansirati Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i Grad Banja Luka.

Površina igrališta iznosi oko 500 kvadratnih metara, a od sprava biće postavljeni ljuljaška, klackalica, ljihalica sa oprugom, ljuljaška za djecu sa otežanim kretanjem, brojalica, vozić od trupaca, tunel kao i mini toranj sa toboganom koji će biti postavljen u centralnom dijelu igrališta. Uz krug igrališta planirano je i postavljanje klupa i korpi za otpatke, ističu iz nadležnog odjeljenja.

Podsjećamo, u saradnji sa društveno odgvornim kompanijama, institucijama i međunarodnim organizacijama u protekle četiri godine, u Banjoj Luci je izgrađeno 26 dječijih igrališta.

(N.S/ Banjaluka.net)