Sport 01.06.2016.

Radovi na pomoćnom terenu Gradskog stadiona počinju do kraja sedmice?

ČITANJE: 1 minuta

Kao što je poznato FK Borac je aplicirao i dobio 185.000 maraka od Evropske fudbalske federacije (UEFA), a ostatak novca od predviđenih 370.000 trebalo bi da obezbijede grad Banjaluka i klub.

– Prema projektnoj dokumentaciji vrijednost projekta iznosi pomenutih 370.000 maraka i očekujemo da radovi počnu veoma brzo. Međutim, sve zavisi od toga kako ćemo brzo pronaći izvođača radova. Čeka se firma koja će ponuditi najpovoljnije uslove i čim taj problem bude riješen, radovi počinju – rekli su iz Gradske uprave Banjaluka.

U ovom trenutku niko ne može da potvrdi, da li će iznos od 370.000 maraka biti konačan, jer će to prvenstveno zavisiti od toga ko će biti izvođač. Jedno je sigurno Fudbalski klub Borac, ali i sve generacije koje u ovom trenutku treniraju u timu iz Platonove zaslužili su već odavno da imaju svoj pomoćni teren. To je jedan od gorućih problema kluba, koji će se od naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske. Epilog bi mogao biti i drugačiji ukoliko Komisija za licenciranje FS BiH oduzme licencu Čeliku za nastup u Premijer ligi BiH. Kao što je poznato Banjalučani su se žalili na spornu licencu i savez u Sarajevo poslali su dokaze po kojem klub sa “Bilinog polja” nije na vrijeme riješio dugovanja prema povjeriocima.

(glassrpske.com)