Vijesti 26.10.2020.

RADOVI TEKU PREDVIĐENOM DINAMIKOM: Ulica Ivana Gorana Kovačića u novom ruhu do polovine novembra

ČITANJE: 1 minuta

Radovi na izgradnji i proširenju Ulice Ivana Gorana Kovačića, poveznice kružnih tokova kod “Lesnine” i “Centruma”, odvija se predviđenom dinamikom, a cilj je da budu završeni prije početka zimske sezone održavanja puteva, potvrdili su za “Nezavisne” u preduzeću “Putevi RS”.

“Trenutno se gradi primarni odvod oborinske kanalizacije i uređenje podtla, kao i nasipanje do nivoa tampona”, istakli su u ovom preduzeću i dodali da radovi u Ulici Ivana Gorana Kovačića obuhvataju izgradnju saobraćajnice sa po dvije saobraćajne trake u oba smjera do hotela “Golden Card”.

Za pješački saobraćaj biće izgrađene pješačke staze obostrano cijelom dužinom ulice, dok će biciklistički saobraćaj biti riješen izgradnjom biciklističke staze sa desne strane ulice do raskrsnice kod hotela ‘Golden Card, pišu “Nezavisne”.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da je izveden značajan dio predviđenih radova, uključujući i izgradnju potpornog zida uz saobraćajnicu, koja će po rekonstrukciji, u njenom najvećem dijelu biti proširena na četiri trake, uz obostrane pješačke staze.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ranije su istakli da je od velike važnosti da ova saobraćajnica bude što prije završena kako bi cijelo ovo veliko saobraćajno čvorište bilo rekonstruisano.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske je u novembru prošle godine donijela odluku o izdvajanju dva miliona KM za izgradnju, odnosno proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića u naselju Rosulje.

Izvođač radova na ovom projektu je “Niskogradnja” iz Laktaša.

(N.S/ Banjaluka.net)