Sport 02.06.2020.

RADOVI U JEKU: Zbog dolaska Novaka Đokovića, od dva teniska terena biće izgrađen jedan

ČITANJE: 1 minuta

Građevinski radovi na terenima Teniskog kluba Mladost u parku Mladen Stojanović su u punom jeku kako bi sve bilo spremno za dolazak najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića 3. i 4. jula u sklopu “Adrija tura”.

Na terenima gdje se već godinama održava čelendžer Srpska open, ranije poznat pod imenom Banjaluka čelendžer već nekoliko dana su građevinske mašine, a u narednih dvadesetak dana nići će respektabilan stadion koji će zadovoljiti sve kriterijume organizatora “Adrija tura”.

Posjetiocima parka jasno je da se sprema nešto veliko i spektakularno što Banjaluka odavno nije vidjela, a o čemu svjedoče i fotografije.

Tereni dva i tri biće spojeni u jedan oko kojeg će biti postavljene tribine. Broj gledalaca najviše će zavisiti od epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona odnosno preporuka Instituta za javno zadravstvo Republike Srpske koje odlučuje o posjetama na sportskim terenima.

Shodno tome, broj ulaznica koje će biti puštene u prodaju još nije poznat, ali je već sada jasno da će biti tražena karta više, jer je poznato koliku armiju navijača u svim dijelovima svijeta ima Novak Đoković.

Banjaluka je četvrta stanica na turneji poslije Beograda (13. i 14. jun), Zadra (20. i 21. jun) i Crne Gore (27. i 28. jun).

Teniski savez Republike Srpske još čeka zvaničnu potvrdu, ali je 99 odsto sigurno da Đoković sa gostima stiže u krajišku ljepoticu.

(Glas Srpske)