Vijesti 24.04.2019.

RADOVI VRIJEDNI MILION KM Dobar tempo u gradnji puta kroz Šargovac

ČITANJE: 1 minuta

U okviru izgradnje centralne saobraćajnice kroz Šargovac, u toku su radovi na otkopu i proširenju saobraćajnice, te izgradnji fekalnog  i oborinskog kolektora, potvrđeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim podacima, radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a građevinske ekipe trenutno rade i na izmještanju stubova rasvjete i prebacivanja kablova na nove stubove. Uporedo s tim, počeli su i radovi na kućnim priključcima na kanalizaciji.

Izgradnja centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac, vrijedne oko milion KM, počela je polovinom prošlog mjeseca u okviru velikog investicionog ciklusa pod nazivom „Banja Luka se gradi“.

Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji će imati veliki uticaj na kvalitet života u Šargovcu, jednom od najbrže rastućih naselja u kojem danas živi oko 7.500 stanovnika.

Rok za završetak radova je 180 dana, a izvođač radova je preduzeće „Građenje Đurić“. Sredstva za izvođenje ovog projekta obezbjedila je Vlada Republike Srpske.