Vijesti 08.10.2018.

RADOVI ZAUSTAVLJENI Kraći put od Paprikovca do Petrićevca koči mještanin

ČITANJE: 2 minute

Ulica koja je trebalo da skrati put od Paprikovca do Petrićevca, iako proširena u dvosmjernu prije više od godinu dana, još je službeno jednosmjerna, i to zbog žalbi jednog mještanina, potvrdili su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Ova saobraćajnica uz zapadni tranzit, dio od Njegoševe ulice do Ulice Davida Štrpca, proširena u avgustu prošle godine, trebalo je da skrati put od Paprikovca do Petrićevca za nekoliko kilometara.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve kažu da su radovi zaustavljeni zbog žalbi jednog mještanina te da je u toku izmjena projektno-tehničke dokumentacije.

“Radovi nisu završeni jer se građanin koji živi neposredno uz dio saobraćajnice koji se proširuje žalio te je u toku izmjena projektno-tehničke dokumentacije. I dalje je na snazi jednosmjerni režim odvijanja saobraćaja, o čemu je na terenu i postavljena propisna saobraćajna signalizacija”, rekli su u ovom odjeljenju.

Zoran Savanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac, kaže da je značaj proširenja te ulice za mještane ova dva naselja nemjerljiv, jer ako građani s Paprikovca žele da dođu do Petrićevca moraju da putuju dvadesetak minuta.

“Ako mještani Paprikovca koji žive u Ulici Davida Štrpca žele da odu u ambulantu na Petrićevcu ili u školu, oni moraju da putuju okolo čak do dvadesetak minuta”, rekao je Savanović za “Nezavisne”.

Dodaje da bi korištenjem ove ulice kao dvosmjerne građani od jednog do drugog naselja stigli za samo pet minuta.

“Na ulazu u ovu ulicu još stoji znak da je u pitanju jednosmjerna. Istina je da ljudi koriste proširenje i nerijetko idu u oba smjera, zbog čega ih je ranije kažnjavala policija”, objasnio je Savanović.

Dodao je da je rješavanje ovog problema bio jedan od prvih zadataka koje je Savjet mjesne zajednice Petrićevac iznio te da se nada da će  uskoro biti postavljena dva znaka koja obilježavaju da je riječ o dvosmjernoj ulici.

(Nezavisne)