Politika 28.05.2019.

RADOVIĆ IGNORIŠE BAZU: Faraonska vladavina u banjalučkom odboru DNS-a

ČITANJE: 2 minute

Svega tri mjeseca nakon izbora za predsjednika Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza u Banjaluci, Milan Radović vlada kao faraoni iz drevnog Egipta. Odluke donosi samostalno, ne konsultujući se ni sa kim ili sa vrlo uskim krugom, saznaje opcija.net od nezadovoljnika u ovoj stranci.

Za njih, posebno je zabrinjavajuće to što Radović radikalizuje odnose sa SNSD-om.

“U pojedinim medijima naručuje tekstove u kojima se tvrdi da je spreman na obračun sa Dodikom i slično. Na taj način otežava pregovaračku poziciju DNS-a u koaliciji, i na gradskom i na republičkom nivou. Radović ne želi ni da se konsultuje s odbornicima u svom klubu o pitanjima važnim za DNS i funkcionisanje grada Banjaluka, smatrajući da je on jedini kompetentan za donošenje odluka, iako vrlo malo zna o gradskim nadležnostima”, navode naši sagovornici.

Kao konkretan primjer, oni pominju situaciju sa zahtjevom odbornika ove stranke da se DNS-u u omogući učešće u kreiranju rebalansa budžeta u Banjaluci, na način da se tu uvrste određene investicije u mjesnim zajednicama u kojim DNS ima podršku.

“Radović nije htio ni da čuje, obrazlažući takav stav riječima da je on predsjednik gradskog odbora, a ne komunalni policajac”, ističu dobro obaviješteni izvori.

Prema nezvaničnim informacijama, DNS je vrlo loše prošao i u pregovorima na republičkom nivou, tako da je izvjesno da neće imati nijednog funkcionera iz Banjaluke na pozicijama direktora javnih preduzeća, “jer većina pozicija pripada Prijedoru”.

S druge strane, na gradskom nivou u Banjaluci vlada neizvjesnost.

“Još se ne zna hoće li i šta dobiti DNS. Radović smatra da mu je glavna konkurencija Budimir Balaban i ekipa odbornika oko njega, jer imaju značajno političko iskustvo i podršku birača, što se nikako ne uklapa u njegove vizije, pa želi da za odbornike prođu njemu lojalni ljudi. Zato će i raditi na tome da na bilo koju poziciju predloži ljude iz vlastite ekipe, pokušavajući da na svaki način zaobiđe osnivače DNS-a. Na jednom sastanku upozoren je da su osnivači DNS-a i odbornici nezadovoljni odnosima u Gradskom odboru. Na to je samo rekao: Baš me briga, eto im Demos”, zaključuju izvori iz DNS-a, dok u DEMOS-u zadovoljno trljaju ruke, spremni da prihvate svakog ko je protiv Milana Radovića i ekipe njegovih poslušnika.

(opcija.net)