Politika 11.06.2021.

RADOVIĆ: Istraživanja pokazuju da SDS ima najveći rast u gradu od svih partija

ČITANJE: 2 minute

Srpska demokratska stranka u Banjaluci je u uzlaznoj putanji i sva istraživanja pokazuju da imamo najveći rast od svih političkih partija u poslednjih pola godine – istaknuto je na tribini “Razgovor sa građanima” koju je Gradski odbor SDS Banjaluka na čelu sa zamjenikom predsjednika SDS Milanom Radovićem održao sinoć u banjalučkom naselju Motike.

– Mnogo mi je drago što svakodnevno novi ljudi pristižu u gradsku organizaciju SDS Banjaluka. To je dokaz da smo na dobrom putu. Ubijeđen sam da će upravo banjalučki odbor SDS snažno doprinijeti pobjedi opozicije na izborima koji će se održati sledeće godine – istakao je Radović u obraćanju stanovnicima banjalučkog naselja Motike, saopštio je SDS.

Radović je kazao da je osnovni zadatak vratiti prava obespravljenom narodu i podići standard kako mladi ne bi odlazili odavde.

– Upravo je to cilj našeg programa sa kojim ćemo uskoro izaći pred građane, a taj program će dati odgovore na pitanje kako osnažiti privatni sektor, kako rasteretiti i učiniti više profesionalnim naš javni sektor i kako pomoći privrednu aktivnost kako bi Republika Srpska imala privredni rast i bila spremna da omogući posao za sve naše ljude – poručio je Radović.

Radović je tokom skupa uručio plaketu Zlatku Sibinčiću, dugogodišnjem predsjedniku Mjesnog odbora SDS Motike za doprinos organizaciji Srpske demokratske stranke u Banjaluci.

Ivanka Marković, narodni poslanik SDS, kazala je da je priča da su svi političari isti neodrživa i da su poslanici SDS-a svojim djelovanjem u NSRS to pokazali.

– Mi imamo dobre zakone ali imamo pasivnu izvršnu vlast, imamo pasivne organe koje provode te zakone. Moramo raditi sve da se to promjeni. Moramo tražiti od izvršne vlasti da poštuje i izvršava zakone jednako prema svima – poručila je Markovićeva.

Odbornik SDS u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Petković kazao je da skupštinska većina predvođena SNSD-om koči mnoge projekte u Banjaluci, ali da će SDS istrajati i u naredne 4 godine realizovati važne projekte za građane Banjaluke.

– Važna je gradnja infrastrukture u Banjaluci. Ne može grad plaćati naknade zdravstvenim radnicima kako to SNSD želi jer je to nadležnost republičkog nivoa. Gradnja puteva do svih naših mjesnih zajednica je nešto što treba biti prioritet – poručiio je Petković.

(SB)

Oznake: SDS Banjaluka