Politika 12.09.2021.

Radović: Javni servis mora biti u funkciji svih građana Republike Srpske

ČITANJE: 2 minute

Ispred zgrade RTRS-a, u prisustvu velikog broja građana, počeo je skup na kojem gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prvi put pred građane predstavlja najnoviji Izvještaj Tima za reviziju. Prvi se okupljenim građanima obratio zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović koji je kazao da je vlast najodgovornija za stanje u Republici Srpskoj.

“Nećemo više dozvoliti da nas laži i obmanjuju pričama.

Pričaju nam da su nam najveće prosječne plate u regionu, penzije, bruto društveni proizvod i sve to upakuju preko RTRS,koji plasira njihove laži…

Javni servis mora biti u funkciji svih građana Republike Srpske, kazao je Radović i dodao da se milioni maraka iz budžeta Republike Srpske sliva u tu televiziju, koja obmanjuje građane iz čijih džepova se plaća.

“Ovih dana hoće da ugase najgledaniju BN TV, koja objektivno izvještava o stanju u Republici Srpskoj, što ne odgovara vlasti i informacijama koje se plasiraju preko RTRS-a”, kazao je Radović i dodao da građani neće dati da se ugasi najgledanija BN TV.

Ovo nije Republika Srpska za koju su se borili naši očevi”, kazao je Radović i dodao da sada kada su opljačkali hoće da uvedu medijski mrak. “To nećemo dozvoliti i sledeći put će nas biti više”, kazao je Radović, navodeći da SDS i PDP zajedno sa ostalim opozicionim strankama ima rješenje za izlaz iz ove situacije.

Nakon Radovića, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prezentuje izvještaj Tima za reviziju o nezakonitim radnjama bivše SNSD-ove vlasti u Banjaluci, navodeći da su mnogi povezani i sa porodicom Dodik.

– Prilika je da čujete se o višedecenijskom kriminulu, korupciji i nepotizmu u Banjaluci, poručio je Stanivuković.

(E.M)

 

Oznake: Milan Radović