Politika 27.11.2021.

RADOVIĆ PORUČIO DODIKU: “Zadržite bar malo dostojanstva, vaša panika je postala degutantna”

ČITANJE: 2 minute

„Putevi izdaje“ su, u nekoliko navrata, bili efikasna medijska konstrukcija kojom ste narušavali kredibilitet vaših političkih protivnika, poručio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS, srpskom članu Predsjedništva BiH.

Reagujući na Dodikove prozivke da je “na putu izdaje jer ulaže kapital u zgradu u Sarajevu”, Radović je kazao da nakon 15 godina istih priča i ponašanja, Dodikov nedostatak kreativnosti i vizije je postao patetičan.

“Molim Vas, zadržite bar malo dostojanstva, vaša panika je postala degutantna. Slično kao i sa vrijeđanjem, politike koje sprovodite su postale monotone. Osim isključivog fokusa na Vaše lične interese, Vi ništa drugo niste ponudili za sve ovo vrijeme. Zato razmijem da vam smeta, kako kaže, ‘novac koji je zarađen’, jer Vama takav način sticanja nije blizak, a ni mio, kao što vam investitori nisu bliski, zbog čega ste ih protjerali iz Republike Srpske, uskrativši nas za brojne kompanije koje su mogle da posluju u Srpskoj, gdje bismo mogli da zaposlimo mnogo ljudi i obezbijedimo veliki broj porodica”, naveo je Radović.

Naglasio je da razumije zašto smeta Dodiku.

“Razumijem i zašto Vam smetam baš ja. Za razliku od vas, u politiku sam ušao kao doktor ekonomskih nauka, višestruko nagrađivani top menadžer i biznismen. Кoji su vaši poslovni uspjesi? Gdje su vaše nagrade? Gdje se nalaze Vaši pozitivni rezultati? Vaše nedomaćinsko, surovo, bahato i destruktivno ponašanje je jedina izdaja koja se dešava u našoj zemlji, jer ste nas oslabili do te mjere da našu političku stabilnost i ekonomsku situaciju može poljuljati i „dašak vjetra“, poručio je Radović Dodiku, dodajući:

– Groteskne uvrede kojima pokušavate da, po ko zna koji put, ponizite javnost Republike Srpske, nisu vrijedne ni jedne jedine suze porodica koje su morale da napuste svoju zemlju i svoj dom.

“Zbog toga nemam namjeru da se dalje sa Vama raspravljam, niti bilo šta da dodam ili oduzmem, osim da mi je žao koliko ste posrnuli u svom uličarskom i nadasve prizemnom ponašanju”, kaže se u pisanoj reakciji dr. Milana Radovića, zamjenika predsjednika SDS-a.

(N.S)