Politika 02.10.2022.

Radović priznao da Šarović gubi

ČITANJE: 2 minute

Trendovi koje imamo sa biračkih mjesta u Banjaluci idu korist opozicionih kandidata za inokosne funkcije Mirka Šarovića i Jelene Trivić, kazao je večeras Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS i predsjednik Gradskog odbora SDS Banjaluka.

„Prema podacima koje dobijamo iz gradskih sredina, ali i iz okoline, imamo bolji trend. Razlika kojom Mirko Šarović, vodi u Banjaluci u odnosu na protivkandidata Željku Cvijanović, je manja u od prednosti Jelene Trivić, kandidata za predsjednika Republike Srpske, naspram njenog protivkandidata Milorada Dodika.

„Na Petrićevcu u učionici 7 Šarović ima 203 glasa, a Cvijanović 193, u mjesnoj zajednici Centar „Ivo Anidrić“ Miro Šarović ima 151, a Željka Cvijanović 139, na Starčevici u učionici 034B Mirko ima 228 a Željka 218, na Saračici Šarović 270 a Željka 230, Obilićevo Šarović ima 175 a Željka 166 glasova“, kazao je Radović.

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS, izjavio je da je ova stranka obradila 36,76 odsto glasova ili 237.000 za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Radović je rekao da Željka Cvijanović prema ovim podacima ima 136.772 glasova, a Mirko Šarović 95.374 glasova.

– Mislimo da se tu, osim Banjaluke, ne može ništa značajnije promijeniti. Što se tiče grada Banjaluka, na 20 odsto obrađenih glasova, Željka Cvijanović ima 9.400 glasova, a Šarović 8.600 – kaže Radović, prenosi Srpskainfo.

On je najavio da bi se Mirko Šarović mogao obratiti javnosti za oko pola sata.

Stevan Salatić, šef Sektora za politiku i medije SDS, je kazao da kada je u pitanju traka za srpskog člana Predsjedništva BiH stranka ima podatke za deset odsto obrađenih rezultata koji dolaze iz nekih opština.

„O nekim trendovima još uvijek ne možemo govoriti jer iz nekih opština nemamo još nijedan rezultat. Možemo govoriti o nekim trendovima u gradovima pojedinačno pa tako možemo reći da Mirko Šarović vodi u Modriči i Šamcu, sa druge strane Željka Cvijanović ima prednost u Laktašima i Čelincu“, naveo je Salatić, saopštio je SDS.

Oznake: SDS