Politika 04.09.2021.

Radović: SNSD lošom politikom pokušava da vrati izgubljeni rejting

ČITANJE: 3 minute

Najnovijom političkom tezom kako ćemo se tobož mirno razići od Federacije BiH, SNSD uvlači Republiku Srpsku i narod u opasnu igru gdje možemo izvući samo deblji kraj. Poručio je ovo zamjenik predsjednika SDS Milan Radović.

Na ovaj način, koristeći se najjeftinijom politikom i igrajući se osjećanjima naroda, žele da povrate svoj rejting u narodu koji im strmoglavo pada jer im više slabo ko vjeruje – istakao je Radović.

On je naglasio da je bilans petnaestogodišnje vladavine SNSD katastrofalan i na političkom i na ekonomskom planu, piše Srpskainfo.

– SNSD se već izgubio u nerealnim obećanjima počevši od Referenduma o Danu Republike Srpske čiji rezultat nikada nije proveden, preko vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH na Republiku Srpsku u čijem su prenosu sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH učestvovali i isti potvrđivali, pa sve do najnovije priče o mirnom razdruživanju za koju nemaju podršku niti jednog relevantnog međunarodnog faktora – pojasnio je Radović.

I dok zamažuju oči narodu pričom o mirnom razdruživanju, kaže Radović, nesmetano u dogovoru sa svojim koalicionim partnerima SDA i HDZ, postavljaju svoje kadrove u zajedničke institucije i državne organe pričajući o blokadi institucija o čemu svjedoče i najnovija imenovanja i provedeni konkursi.

– Možda je jedini primjer mirnog razdruživanja primjer Čehoslovačke kada su nastale dvije države uz konsenzus ta dva naroda. To u BiH, nažalost, nije moguće i neozbiljno je uopšte pokušavati zamajavati narod takvim pričama. Mi iz SDS ćemo našu politiku bazirati na primjeni Dejtonskog sporazuma koji je garant mira u BiH i zalagaćemo se za bolju budućnost i prosperitet, jer to je pravi put za nas i naš narod – naglasio je zamjenik predsjednika SDS.

Radović ističe da je politika koju zagovara SNSD politika konflikta i vraćanja u prošlost i nije dobra za Republiku Srpsku.

– Takođe, moramo da primjetimo da se ovdje radi i o pokušaju skretanja pažnje sa ekonomske situacije u Republici Srpskoj koja postaje sve lošija. Republika Srpska se nalazi na rekordnom nivou zaduženja sa dugom koji je po prvi put veći od duga Federacije BiH. Gotovo sva javna preduzeća grcaju u dugovima i ne doprinose rastu prihoda u budžetu Republike Srpske. Najnoviji talas poskupljenja osnovnih životnih namirnica i do 50% pravi je udar na džepove građana koji sve teže žive – kazao je Radović.

Dok narod jedva sastavlja kraj sa krajem, kaže on, Vlada ne prestaje sa gradnjom skupih zgrada, luksuznih i preskupih hotela na Jahorini, nabavkom helikoptera, skupih softvera i opreme itd.

– Srpska demokratska stranka ima jasan plan za budućnost Republike Srpske i za njen ekonomski oporavak koji je potreban nakon lošeg upravljanja Republikom Srpskom od strane SNSD i njihovih partnera punih 15 godina. Mi imamo ljude i kadrove za to i znamo kako da obezbijedimo jednakost pred zakonom, spriječimo pustošenje javnih resursa, bogaćenje privilegovanih pojedinaca bliskih vlasti, sasječemo korupciju u korijenu, zaustavimo ovaj odlazak naših ljudi te narodu vratimo dostojanstvo i životni standard prilagođen vremenu u kojem živimo – zaključio je Radović.

(A.M.)

Oznake: Milan Radović