Politika 24.07.2021.

RADOVIĆ: Spot SNSD-a dovoljno govori u njihovoj neozbiljnosti i neodgovornosti

ČITANJE: 2 minute

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović kaže da spot SNSD-a u kojem njihov predsjednik Milorad Dodik izjavljuje da je spreman na disoluciju i da proglasi samostalnost RS dovoljno govori o njihovoj političkoj neodgovornosti i neozbiljnosti.

Kaže da narod u RS sigurno nije spreman na ovaj avanturizam i političku vratolomiju koja vodi u neizvjesnu budućnost.

Radović naglašava da se ne smiju zaboravi ekonomske sankcije koje je narod u Republici Srpskoj preživio i koje su dovele do siromaštva, nezaposlenosti, inflacije i nedostatka osnovnih životnih namirnica: brašna, ulja, šećera, mesa, lijekova.

“Ovdje se ne radi o žrtvovanju komoditeta funkcionera vladajućih stranaka, već o žrtvovanju cijelog naroda zarad nerealnih političkih ciljeva i može nam se dogoditi totalni egzodus srpskog naroda, a pogotovo mladih i stručnih ljudi koji nisu spremni na ovakve političke i ekonomske rizike”, pojasnio je Radović, piše BN.

On ističe da ovdje nije u fokusu nametanje zakona od strane Valentina Inzka, jer je ova vlast sarađivala mnogo puta sa njim, ali i sa drugim visokim predstavnicima i provodila njihove odluke kojima su nerijetko prenošene nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH kao što su: formiranje Suda i Tužilastva BiH, SIPA-e, Obavještajno-bezbjedonosne agencije, ali i mnogih drugih agencija, ubacivanje stranih sudija u Ustavni sud BiH.

“Zašto tada nije bilo ovakvih reakcija? Ovdje je u pitanju strah od odgovornosti koji je prisutan kod vladajuće elite koja nas je dovela u katastrofalnu ekonomsku, ali i političku situaciju. Stvara se politička slika u međunarodnim krugovima da je srpski narod jedini problem u BiH i to je ozbiljna situacija. Mi neizmjerno volimo Republiku Srpsku i branićemo je svim sredstvima, ali moramo biti svjesni da je ovaj potez SNSD-a opasan i neodgovoran i može da prouzrokuje nesagledive posljedice, ne po njihove funkcionere i po njihove porodice, već po srpski narod u Republici Srpskoj”, kazao je zamjenik predsjednika SDS.

Osnovno pitanje je, naglašava Radović, kako bi vlast odgovorila na prvi ekonomski udar koji bi nastao praktičnim zatvaranjem tržišta i povlačenjem investitora iz Republike Srpske: ogromnu nezaposlenost, na drastično smanjenje prihoda u budžet čime bi bila ugrozena isplata plata i penzija, na galopirajuću inflaciju i na nedostatak hrane i lijekova, na povlačenje štednje iz banaka u slamarice i slično.

(SB)

Oznake: Milan Radović