Politika 20.02.2021.

Radović žestoko opleo po lideru SNSD-a: Dodik negira izbornu volju građana i sveti se Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Izjava predsjednika SNSD Milorada Dodika, koji tvrdi da opozicija živi na priči o pobjedi Draška Stanivukovića u Banjaluci, pokazuje da Dodik očigledno nije upoznat sa raspoloženjem građana u našem gradu, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

“Kazati još da je ta briljantna pobjeda i ‘spekulativna’ pokazuje da Dodik pokušava da negira izbornu volju građana Banjaluke i da će nastojati da se osveti usporavajući razvoj grada i realizaciju infrastrukturnih projekata”, kazao je Radović.

Podsjetio je da je Dodik nakon izgubljenih izbora za gradonačelnika Banjaluke čak prijetio da će Banjalučane ostaviti bez grijanja.

“Iskazivanje tobožnje zabrinutosti za razvoj grada govori nam da predsjednik SNSD priznaje samo gradonačelnike iz svoje partije i javno im obećava pomoć Vlade RS iz budžeta koji pripada svim građanima Republike Srpske, dok će gradonačelnicima opozicije nastojati da zakonskim rješenjima umanji budžetske prihode i kazni građane koji su im dali podršku”, navodi Radović.

Stoga je, dodaje Radović, ponuda gradonačelniku Banjaluke Stanivukoviću za kohabitaciju ili dogovor samo predstava za javnost, kako bi se izabrali načelnici u gradskoj upravi ili direktori gradskih preduzeća koji su kadrovi SNSD-a ili njihovih koalicionih partnera.

“To bi značilo da se ništa nije promijenilo u našem gradu i da SNSD nastavlja da vlada bez obzira što su naši sugrađani željeli promjene. Čini se licemjernim govoriti o nesnalaženju gradonačelnika nakon samo dva mjeseca rada, a sa druge strane blokirati svaki njegov prijedlog skupštinskom većinom”, istakao je Radović.

Očito da je dodatni problem, dodaje Radović, to što je Stanivuković objelodanio i zaustavio određene tendere i poslove koji idu u prilog članovima vladajućeg SNSD-a i njihovih partnera.

“SDS čvrsto stoji uz našeg koalicionog partnera PDP u gradu Banjalaci i daje maksimalnu podršku gradonačelniku Stanivukoviću za njegov rad”, poručio je Radović.

(N.S)

Oznake: Milan Radović