Sport 23.02.2016.

Raduljica iz drugog ugla: Slušam rok i hevi metal pred svaki meč

ČITANJE: 3 minute
raduljica
Srpski as otkrio je da je jedan dio lijeve ruke posvećen čuvenom autoru Stivenu Kingu, a da mu je omiljena knjiga „Mračna kula“.

Poslije turbulentnog početka sezone Panatinaikos je konačno iza sebe ostavio brojne loše stvari, a poslije sve boljih partija u kontinuitetu u zelenom dijelu Grčke apetiti su ponovo porasli.

Aleksandar Đorđević je u međuvremenu doveo još dva velika pojačanja i tako praktično kompletirao selekciju za najvažnije borbe koje predstoje, a jedan od najboljih košarkaša Panatinaikosa Miroslav Raduljica rekao je da sanja da konačno zaigra na Fajnal-foru Evrolige.

-To je moj san, o tome razmišlja svaki igrač u svojoj karijeri. Lagao bih kada bih rekao da nije tako. Od trenutka kada sam prvi put pogledao prvu evroligašku utakmicu sanjao sam da i sam zaigram na Fajnal foru. O tome ne razmišljam samo ja, već i cijeli tim, to nam je cilj- rekao je Raduljica u opširnom intervjuu za grčki Novasport.

Srpski centar je prethodnih dana dobio dvojicu novih saigrača, Eliota Vilijamsa i Vinsa Hantera, a prema njegovom mišljenju, Panatinaikos tako dobija šansu za novi početak.

-Dobra je to stvar za nas, jer su novajlije izuzetno kvalitetni i dobri košarkaši. Sada smo praktično osvježili ekipu za nastavak sezone – kaže on.

Ipak, postoji i druga strana medalje koja kaže da dolazak novih igrača može da stvori dodatni pritisak u timu.

-Ne, ja ne osjećam taj pritisak, jer vjerujem u ovaj tim. Svi treba samo da budemo koncentrisani. Jasno je da kompletan tim posjeeduje veliki kvalitet, ali prava grupa pomaže saigračima u svakom trenutku. To je logika kojom se i mi vodimo. To je naša kultura, nešto što želimo da postignemo uvijek. Neke moje dobre partije ne bi došle da nisam imao pomoć cijelog tima – istakao je.

Prema mišljenju košarkaških kritičara, Raduljica ima problema u rješavanju defanzivnih zadataka i da mu je to upravo najslabija karika.

-Svaki igrač ima svoje vrline i mane. Poenta je da uvijek radiš na svojim lošim stranama, kako bi te neke greške ispravio. Nijedan igrač, niti čovjek, nije savršen. Istina, možda imam talenat, možda i nemam, sada mi je 28 godina, a u mojoj zemlji se kaže da si talenat do 18. godine. Ali, važno je samo nikada ne odustati. Ako je odbrana loša strana moje igre, onda na tome moram da radim više- napominje on.

Grčke novinare interesovalo je zašto je teško biti košarkaš?

-Jednom prilikom čuo sam jako dobru stvar – košarka je težak posao, a ti treba da ga učiniš lakim. Razumijem da svi ljudi koji vole košarku žele najbolje svojim klubovima i pobjede, ali možda ne shvataju kroz šta sve igrači prođu u međuvremenu… Koliko sati treninga, povreda, bola, pritiska… Oni su ljudi, ali i mi smo ljudi, ne roboti. Ne možemo sve vrijeme biti na najvišem nivou -kaže Raduljica.

Interesantno, Raduljica je otkrio i koju muziku voli da sluša prije svake utakmice.

-Metaliku kao grupu i rok muziku generalno. To me pokreće pred meč i pomaže mi da lakše uđem u utakmicu. Slušam i neke bendove iz Srbije, ali i rep iz moje zemlje. Ipak, uglavnom rok i hevi metal.

Za kraj nekadašnji igrač nekoliko evropskih i NBA klubova otkrio je da je jedan dio lijeve ruke posvećen čuvenom autoru Stivenu Kingu, a da mu je omiljena knjiga „Mračna kula“. Takođe, otkrio je da ne želi da reklamira svoju dobrotvornu organizaciju zbog toga što želi da pomaže drugima u tišini i miru, kao i da želi da ostane igrač Panatinaikosa još dugi niz godina.

(Mozzartsport.com)