Rafinerija nafte Brod bira najboljeg u struci

I najveći tehnološko-tehnički procesi mogu stati zbog najmanje sitnice. I svaki proizvodni lanac može pući zbog najslabije karike. Jačanje i nadogradnja karika je sistem u koji vjeruju u “Rafinerija nafte Brod” a.d. Brod.

Stoga je i ove godine organizovan i održan višednevni konkurs „Najbolji u struci”. Cilj konkursa je unaprijeđivanje profesionalnih vještina radnika, pozitivan rast na prestižu struke i zdrava kompeticija među više od 970 radnika Rafinerije.

Čak 124 radnika Rafinerije nafte Brod učestvovalo je u konkursu koji je obuhvatio slijedeće struke: operater, operater peći, operater auto pretakališta, operater otpreme LPG, mjerilac rezervoara dorade, operater KTP, operater čišćenja voda, električar, bravar, varilac, laborant.

Takmičari konkursa “Najbolji u struci” morali su pokazati svoje znanje u teorijskom i praktičnom dijelu koji se sastojao od simulacije praktičnog rada. U izboru „najboljih” Komisija je imala težak posao jer su takmičari pokazali visok nivo profesionalnih vještina.

U jakoj konkurenciji prva mjesta, na konkursu “Najbolji u struci” Rafinerije nafte Brod su zauzeli: Trifunović Pero (operater 1), Trifunović Zoran (operater 2), Grabovac Milivoje (operater 3), Šaran Dragoslav (operater peći), Šukurma Dejan (operater tanker otpreme), Vuković Blagoje (operater otpreme TNG), Trninić Dražen (mjerač rezervoara dorade), Šišljagić Vaso (operater KTP), Kušljić Nebojša (operater čišćenja voda), Čikoje Đorđe (električar), Đurić Miroslav (bravar), Stjepanović Goran (varilac) i Kosić Marijana (laborant).

U svakoj struci za prva tri mjesta kompanija je obezbjedila novčane nagrade. Ali najdraža nagrada je prolaz u drugu etapu korporativnog konkursa koji će biti održan u ruskom gradu Usinsk koji je poznato središte proizvodnje nafte i plina.

Za titulu najboljeg na nivou kompanije „Zarubežnjeft” i njenih ćerka kompanija Rafineriju nafte Brod svojim znanjima i profesionalnim vještinama predstaviće najbolji na održanom konkursu Đurić Miroslav (bravar) i Stjepanović Goran (varilac).

„Svjesni smo težine zadatka koji je pred nama. Nije bilo lako pokazati sve svoje vještine među brojnim kolegama koje poznajemo, a biće još teže u hladnom Usinsku. Nadam se da će trema i brojni takmičari u nama dodatno probuditi zdravu ambiciju za titulom najboljeg u struci na korporativnom nivou”, saglasni su Stjepanović i Đurić.

(FOTO) OPROŠTAJ OD ŠKOLE Mature Gimnazije i Muzičke škole “Vlado Milošević”

Od školovanja i školskih dana oprostili su se učenici Gimnazije i Muzičke škole “Vlado Milošević”. Park “Petar Kočić” je bio pretijesan da pored maturanata ove dvije škole primi roditelje, rodbinu i prijatelje, koji su došli da podijele radost maturanata. Nikola Bundalo, maturant Prirodno-matematičkog smjera rekao je kako mu je i drago ali i žao što

62. DAN NA TRGU KRAJINE “Zločinci i ubice bliži vam se kraj”

Davor Dragičević otac tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića po 62. put se obratio sa glavnog banjalučkog Trga. Podsjetio je da mirno i dostojanstveno traži istinu i pravdu, te da od institucija očekuje da uhapse ubice i nalogodavce ubistva njegovog sina. Podrška porodici Dragičević ne prestaje, pa su i danas na Trgu bili kako građani Banjaluke,

PRED SVOJIM NAVIJAČIMA U “BORIKU” Borac u finalu Kupa BiH

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela plasirali su se u finale Kupa BiH pošto su savladali Zrinjski. Rival u utakmici za trofej biće im bolji iz meča Bosna Centrotrans – Konjuh. Borac je pred svojim navijačima u “Boriku” savladao Zrinjski rezultatom 21:15 (12:7), a najbolji u pobjedničkom timu bili su Srđan Mijatović, Đorđe Ćelić i Marko Ćeranić

BANJA LUKA OPEN 2018 Banjalučki klinci u bazenu sa prvacima Evrope

Banjaluka je ovog vikenda centar plivačkog sporta jer se po 11. put održava miting “Banjaluka open 2018” na Gradskom olimpijskom bazenu. Banjalučki miting je u kalendaru Svjetske plivačke federacije (FINA), i kao takav predstavlja kvalifikacije za Mediteranske igre, Evropsko juniorsko prvenstvo, Olimpijske igre mladih, a čak i za Svjetsko prvenstvo. Zato se gotovo cijela reprezentacija

Motociklista povrijeđen u centru Banjaluke

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u centru Banjaluke u ulici Nikole Pašića kod pumpe “Krajinapetrol” povrijeđen je motociklista. Hitna pomoć je odvezla povrijeđenog, a još nije poznat stepen njegovih povreda. (SrpskaCafe)

INICIJATIVA GRAĐANA Humanitarno veče za teta Grozdu

Inicijativa građana “Kultura Kulturi” zajedno sa neformalnom grupom “Otpisani entuzijasti” organizuje u nedjelju 27. maja humanitarnu akciju za pomoć ugroženoj porodici Uldrijan sa Starčevice. „Ulaznica“ je bilo kakav prehrambeni proizvod ili sredstvo za higijenu. Druženje će trajati od 19 do 23 časa u baru “Smuggler”, kada će prikupljeni artikli biti direktno prevezeni teta Grozdi. Teta

MOTO FEST Bajkeri uživaju u Banjaluci

Prvi dan Moto Festa prošao je u odličnom raspoloženju i posjeti velikog broja bajkera, ljubitelja dvotočkaša i dobrog zvuka. Program je prema planun počeo stunt vožnjama ispred tvrđave Kastel u kojima su uživali brojni posjetioci. U isto vrijeme na samoj tvđavi Kastel otvoren je Moto sajam na kojem su se predstavili najpoznatiji svjetski moto brendovi