Politika 13.04.2019.

RAJČEVIĆ: Prijava protiv Halilovića je odgovor Agencije i javnih univerziteta

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Srđan Rajčević kaže da je krivična prijava protiv Envera Halilovića logičan razvoj događaja, jer je kako kaže Rajčević, u više navrata opstruisao proces reakreditacije javnih univerziteta u RS.

“Krivična prijava koju su podnijeli Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i dva javna univerziteta je logičan slijed događaja. Direktor Halilović je u više navrata opstruisao proces reakreditacije naših javnih univerziteta i ovo je jedan logičan potez oštećenih strana”, kaže Rajčević za ATV.

Ministar Rajčević kaže da je prijava jedni mogući odgovor.

“Ovo je zapravo jedini mogući odgovor od strane Agencije i dva javna univerziteta s obzirom da im Halilović svojim potezima čini štetu i ovo je jedan od odgovora Vlade RS, a i mi očekujemo stupanje na snagu naših zaključaka od ponedjeljka. Nadam se da će biti dovoljno sluha od strane i delegacije EU i Evropske komisije na osnovu pisma koje sam im poslao i da će oni u Briselu zapravo razumjeti, kakav je poližaj naših univerziteta u ovom procesu i da će da shvate da je RS i njena dva javna univerziteta imaju svako pravo da nastave da učestvuju u međunarodnim programima, prije svega Erasmus plus i da samam tim neće biti nikakvih daljnih opstrukcija u tom procesu”, rekao je Rajčević.

(atv)