Politika 31.12.2020.

RAJČEVIĆ TRAŽI OD STANIVUKOVIĆA: Dostavi mi podatke o lažnim diplomama i unverzitetima

ČITANJE: 1 minuta

Nakon današnje realizacije odluke gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da diplome svih zaposlenih u Gradskoj upravi budu prezentovane javnosti, na društvenim mrežama se oglasio i ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević.

– Ova šarada oko “lažnih diploma” je najgora vrsta populizma i skretanje pažnje javnosti sa onoga čime jedan gradonačelnik treba da se bavi. Stanivuković treba prvo da objasni šta znači pojam “lažna diploma” – logično bi bilo da je to falsifikovana javna isprava (diploma). Ukoliko je to isprava za koju se sumnja da je stečena protivno pozitivnim propisima iz oblasti visokog obrazovanja, onda je dokazivanje i eventualna optužnica ponovo na istražnim organima – poručio je Rajčević na Tviteru.

On je dodao da “obje varijante ne potpadaju pod djelokrug rada gradonačelnika”.

– Koliko sam upratio, isti je rekao da je “otkrio i lažne univerzitete”. To je već moj posao i molim da mi dostavi podatke o takvim visokoškolskim ustanovama (šta god to značilo). Do tada, čekamo na konkretnu realizaciju predizbornih obećanja, od “besplatnog” prevoza i udžbenika do gradske bolnice – zaključio je ministar.

(Banjaluka.net)