RAJČEVIĆ ODGOVORIO STANIVUKOVIĆU “Ocvali omladinac sebi dao za pravo da komentariše projekat ‘e-Beba'”

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević oglasio se na svom Facebook profilu povodom gostovanja Draška Stanivukovića na BN televiziji.

Politička scena Republike Srpske je često na površinu izbacivala otužne i opskurne likove, ali nikada do sada se naše društvo nije suočavalo sa političkom naplavinom koja se temelji na izostanku bilo kakve suštine, vizije, bazičnog znanja neophodnog za javni nastup i ideološkoj ispraznosti.

Protagonisti tog estradnog, kvazipolitičkog pravca ideje zamjenjuju kamerama mobilnih telefona, argumentovan dijalog anonimnim komentarima po portalima i društvenim mrežama, a plan i program olako obećanim napretkom.

Draško Stanivuković, personifikacija kvazipolitičara, ocvali omladinac koji već nekoliko godina svilu i kadifu svoje kičeraj palate – simbola tajkunizacije društva pokušava zamijeniti statusom državnika u nastajanju, je tako sebi dao za pravo da u skladu sa opštepoznatom stručnošću, komentariše i kvalifikuje projekat ”e-Beba”, pri tome kriminalizujući Vladu i ministarstvo, mene kao resornog ministra, implementatora odabranog u skladu sa zakonom i predviđenim javnim postupkom, pa i treća lica koja ni na koji način nisu učestvovala u istom.

Po već viđenoj matrici, u izbacivanju smeća u javni prostor poslužio se fotokopijom ”ponude” kojoj se smije svako ko je ikada bio u dodiru sa informaciono-komunikacionim tehnologijama ili ozbiljnijim poslovnim angažmanom u ovom sektoru, poređenjem neuporedivog, a sve potkrepljujući lažima koje će imati priliku pretvoriti u istinu pred nadležnim sudom. Dakako, prethodno će morati da se naoruža argumentima koje mu ne mogu obezbjediti ni tatin novac, ni marketinške agencije, ni instant fabrike znanja.

Zaštita od klevete je zakonom garantovano pravo svakom pravnom i fizičkom licu u Republici Srpskoj koje ću kao odgovoran čovjek iskoristiti. U skladu sa zakonskim odredbama, zlatnom dečku sa Versaće kanabeta ću putem pravnog zastupnika pružiti mogućnost da demantuje samog sebe i javno se izvini. Ukoliko to gospodin Stanivuković propusti da učini, imaće obavezu da ostane doslijedan u svojim tvrdnjama koje, ukoliko se ispostave lažnim, za sobom povlače i kompenzaciju u visini odštetnog zahtjeva.

Novac dobijen od Stanivukovića planiram donirati našim javnim univerzitetima u cilju istraživanja fenomena ”lažnih vijesti” i njihovom uticaju na izbornu volju glasača.

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska

OLIMPIJSKI CENTAR “JAHORINA”: Otvorena nova sezona skijanja

Na Јahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu. Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan

TRG KRAJINE: Otvorena “Zimska varoš”, manifestacija će trajati mjesec dana

Gradonačelnik Igor Radojičić otvorio je večeras na banjalučkom Trgu Krajine turističku manifestaciju „Zimska varoš“, koja će trajati mjesec dana. „Građani će imati priliku da se u narednih mjesec dana ovdje zabave, pronađu neke ugostiteljske, turističke i trgovinske sadržaje – rekao je Radojičić novinarima nakon otvaranja ove manifestacije. Radojičić je rekao da će prvi put na

Grupa “Pravda za Davida” od sutra stranka pod imenom “Pokret pravde”

Osnivačka skupština političke organizacije “Pokret pravde” će biti održana sutra u Banjaluci.  “Pokret pravde“ nastaje, kako su naveli, kao politički oblik djelovanja članova neformalne grupe “Pravda za Davida“. U Banjaluci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18.

PAVIĆ: Do ponedjeljka ime ministra iz redova DNS-a

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara i da je sa tim stavom upoznao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju.