Politika 17.11.2020.

RAJKO VASIĆ: Rezultat u Banjaluci posljedica procesa započetih kad je Stanivuković bio maloljetan

ČITANJE: 1 minuta

Rezultat izbora u Banjaluci je posljedica dva dugoročnija kolosijeka. Posljedica nekih procesa koji su počeli kada Stanivuković nije bio ni punoljetan, smatra član Glavnog odbora SNSD Rajko Vasić.

Jedan proces ide kolosijekom Sarajevo – pet ambasada – Beograd. Drugi, kolosijekom atrofije organizacije SNSD i pada SDS. PDP i Stanivuković koriste to i koriste kontigent onih koji su uvijek protiv. Ništa novo, ni svoje, nisu dobili – ocjenjuje Vasić za Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, glasovni „vršljaj“ u Banjaluci uvijek broji 100.000 glasova.

– Ali, SNSD je, prije četiri godine, za listu dobio 31.400 glasova, prije dvije godine 28.600, a sada 22.680 glasova. Radojičić je izgubio, u odnosu na pobjedničke izbore prije četiri godine, 13.000 glasova. Koliko su na listama imali SPS i DNS. Toliko je glasova, koliko Radojičić sada, dobila i predsjednica Željka Cvijanović prije dvije godine. To je najdirektnija i najvidljivija veza. Ali kod Radojičića je i dio onih smanjenih oko 9.000 glasova SNSD za listu – dodaje Vasić.

Kako kaže, najveća odgovornost, ipak, leži na SNSD.

– Onaj prvi kolosijek će uvijek djelovati. Kao što je djelovao protiv SDS, dok ga nije uništio. Ni Beogradu, ni Sarajevu, ni zapadnim ambasadama ne odgovara jaka stranka u Srpskoj. Ovo je osokolilo sve njih i ovu pobjedu Stanivukovića vide kao plamsaj poturištva Sarajevu i podaništva Zapadu – zaključuje Vasić.

(SB/Banjaluka.net)

Oznake: Rajko Vasić, SNSD