Vijesti 15.01.2019.

RAKOVAČKE BARE Novi magacin za vatrogasce i Civilnu zaštitu

ČITANJE: 1 minuta

Gradska Civilna zaštita i vatrogasna služba dobiće ove godine novi, veliki magacin na Rakovačkim barama, u nastojanju da gradske službe budu spremne na pravovremenu reakciju u slučaju vanrednih situcija, poput katastrofalnih poplava iz 2014. godine.

Veliki montažno-demontažni objekat biće sagrađen u krugu “Pauk” službe na Rakovačkim barama, na predviđenoj površini od oko 1.300 metara kvadratnih.

– Osim za potrebe Civilne zaštite, što mu je primarna svrha, ovaj objekat će, ujedno, umnogome olakšati i rad Odjeljenju za saobraćaj i puteve, jer će u njemu moći skladištiti so i materijale za Zimsku službu – rekao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Kako je naglasio, magacin će, osim opšte namjene, odnosno za skladištenje sredstava, služiti i u slučajevima vanrednih situacija za podjelu uniformi, kako lične, tako i zajedničke opreme u slučaju potrebe spasavanja.

– U tom objektu će biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, te mašine koje posjedujemo za punjenje vreća. Takođe biće opremljeno i administrativnim prostorom i kancelarijom za zaduživanje opreme – kazao je Ćućun.

Ukoliko izvođač radova bude izabran tokom ovog mjeseca, kako se očekuje, novi magacin bi trebalo da bude u funkciji već do ljeta ove godine.