Politika 26.01.2022.

Ramić, Mijatović i Bratić s povratnicima u Gradišci

ČITANJE: 1 minuta

Povratničku zajednicu u Gradišci posjetili su potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Senad Bratić, prenosi Anadolu Agency (AA).

S povratnicima su razgovarali o njihovim potrebama, dok su za 100 povratničkih porodica uručili prehrambeno-higijenske pakete.

– Ova posjeta nam itekako znači. Rijetke su posjete političara našoj lokalnoj zajednici, stoga smo posebno obradovani da je sto povratničkih porodica u stanju potrebe dobilo i pakete. Znamo da se nalazimo u vremenu krize, pa je ova podrška došla u pravo vrijeme – kazao je Almir Ahmetagić, povratnik u Gradišku.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je obezbijedilo pakete sa hranom i higijenom.

– Ovu aktivnost smo trebali realizirati krajem protekle godine, ipak se desila danas. Iskoristili smo priliku da pozovemo ljude da se prijave na javne pozive koje raspisujemo kako bi iskoristili i druge vidove pomoći koje nudi ministarstvo – istakao je Ramić.

Vojin Mijatović je ukazao na važnu ulogu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u povratničkim mjestima.

– Još jednom u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica pokazuju da im je podjednako bitan svaki čovjek u povratničkim mjestima bez obzira gdje žive. Nažalost još uvijek imamo populacije stanovnika naše domovine koji su u stanju potrebe i ovo je način da im se bar malo pomogne – zaključio je Mijatović.

(E.M)