Sport 15.10.2022.

Rašić: Očekujem eksploziju u finalu i doček na balkonu

ČITANJE: 3 minute

Odbojkašice Srbije od 20 časova igraju finale Svjetskog prvenstva u odbojci, a protivnik će im biti Brazil. Prije četiri godine na poziciji srednjeg blokera gledali smo Milenu Rašić, a sada čuvena odbojkašica za Sputnjik komentariše novi veliki uspjeh ženske odbojke. Čuveni srednji bloker reprezentacije Srbije kaže da je pratila dešavanja u Holandiji i Poljskoj, te da se nada pobjedi u finalu i dočeku na “balkonu”.

Pratila sam, normalno, hvala Bogu. Generalno je dosta ljudi sumnjalo u ekipu jer je došlo do smjene generacija, ali temelj je ostao isti: tu je Tića Bošković, tu je Buša, Brankica, Bojana Živković (Drča). Djevojke igraju dugo zajedno i nije im bio problem da se uigraju. Vidi se i po tome što forma raste iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da će u finalu doći do eksplozije – konstatuje Rašićeva optimistično.

Prešle su odbojkašice Srbije put preko sedam brda, mora i planina da bi stigle do finala. Turnir traje već skoro mjesec dana, ali ishod je onaj koji je Srbija očekivala, prenosi RTRS.

Јako čudan sistem, jako se odužilo, znam iz Јapana 2018. kada se odigralo dosta nepotrebnih utakmica, a opet muško prvenstvo se igra u normalnom sistemu. Iskreno mi nije jasno zašto je nešto mijenjalo. Ipak su uspjele da ostvare sve pobjede, pobijedile su dva puta istog protivnika što je teško. Sa Brazilom ćemo igrati prvi put na prvenstvu – kaže Milena.

Iskreno, nemam pojma. Gledala sam meč Italija – Brazil, mnogo se kvalitetnih odbrana odigralo, odlična utakmica. Maestralna. U finalu očekujem sjajnu odbojku, biće dosta borbe i sitnice će rješavati meč. Glavni lider im je Gabi, jedan od primača. Ona nosi igru Brazila. Opet, ima i dosta mlađih igrača koje prvi put vidim, mada su pokazale da mogu dobro da odigraju. Možda taj manjak njihovog iskustva može da pretegne na našu stranu. Pored Gabi, imaju sjajna dva srednjaka, obje se zovu Karol, s tim što jedna ima 41 godinu. Njoj iskustva ne manjka. Vidjeli smo to protiv Italije i Paole Egonu – kaže Milena.

Srbija posjeduje svoje adute. Prije svega Tijanu Bošković za koju je teško pronaći prave reči hvale.

Tića je… Navikli smo na nju. Daje sve od sebe, ima po 20 poena po utakmici. Došlo je do promjena u ekipi, čak i bez Tiće uzele su medalju u Ligi nacija. Imamo kvalitet. Za srednjake nisam nikada brinula, uvijek smo imali dobre srednjake. Motiva im neće nedostajati – konstatuje Milena.

Iako je ovog ljeta bilo neuspjeha u reprezentativnom sportu, odbojka nije razočarala.

Vjeruješ da sam bila srećna kada smo ušli u četvrtfinale. Vidi se da im je prijala promjena sa dolaskom Santarelija, svi znamo i kakav je Terzić bio stručnjak. Čudno je što su treninzi na engleskom jeziku, ali prija im pozitivna energija, proslavlja i poene na koljenima, to svakako znači. Medalja u Ligi nacija, pa na Svjetskom prvenstvu…Očigledno Santareli radi dobar posao – konstatovala je Rašićeva. Za kraj je Milena poželjela drugaricama sreću u meču protiv Brazila i istakla da se nada dočeku na čuvenom “balkonu”.

(Z.M)