Vijesti 20.05.2022.

RASIPNIŠTVO: Šest novih stručnih savjetnika stiže u Ministarstvo porodice, omladine i sporta

ČITANJE: 1 minuta

Izborna godina ne može proći bez novih zapošljavanja i sistematizacija, što potvrđuje i najnoviji slučaj iz Ministarstva porodice, omladine i sporta koje će dobiti novih šest stručnih savjetnika.

Ovo je predviđeno novom sistematizacijom koja je juče razmatrana i usvojena na sjednici Vlade Republike Srpske, ali je ostalo nepoznato zbog čega je ovom Ministarstvu, na čijem čelu se nalazi ministarka Sonja Davidović, u izbornoj godini potrebno baš šest novih stručnih savjetnika.

Po novom obračunu plata svaki od ovih stručnih savjetnika mjesečno bi trebao imati platu u visini od 2.150 KM, što znači da će do kraja godine samo za njihove plate iz budžeta trebati dodatno da se izdvoji više od 100.000 KM.

Izvor Srpskainfo iz Vlade Republike Srpske tvrdi da je već poznato ko će biti stručni savjetnici za koje je Ministarstvo porodice, omladine i sporta dobilo blagoslov na sjednici Vlade.

– Riječ je o osobama koje su već zaposlene u tom Ministarstvu, ali ne dolaze na posao. Većinu radnih dana angažovani su na poslovima mimo Ministarstva, ali primaju platu kao da su svaki dan na poslu. Po novoj sistematizaciji sada će biti unaprijeđeni u stručne savjetnike, što znači da će imati još veće plate – tvrdi naš izvor iz Vlade Srpske.

Iako je iz Vlade Srpske ranije najavljeno da neće biti dodatnog zapošljavanja, naš izvor ističe da očito za neke uvijek ima mjesta.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta danas nismo dobili odgovore na pitanja koja smo im uputili. Zatražili smo informaciju ko su navedeni stručni savjetnici, koje su njihove reference i zbog čega se baš u izbornoj godini ukazala potreba za angažovanjem dodatnih stručnih savjetnika, piše Srpskainfo.

(SB)