Politika 16.12.2018.

RASKOL U OPOZICIJI Blagić i dvoje bivših odbornika NDP-a protiv Stanivukovića

ČITANJE: 1 minuta

I pored izuzetno bliskih odnosa u proteklom periodu, lider pokreta “Restart” Stefan Blagić i opozicioni odbornici Mirna Savić Banjac i Saša Lazić odlučili su da ne podrže političke ambicije Draška Stanivukovića, nego su, poslije ulaska njihovog NDP-a u vlast,  odlučili da krenu u formiranje nove političke partije, saznaje Banjaluka.net u izvorima bliskim opozicionim krugovima.

Prema našim saznanjima, ovi opozicionari, koji su donedavno zdušno podržavali poslanika PDP-a, danas će održati inicijativnu sjednicu za formiranje nove partije, nakon što su i definitivno raskrstili sa Stanivukovićem, ogorčeni na njega, prije svega, zbog toga što je, i pored javnog obećanja na Trgu Krajine odlučilo da preuzme poslanički mandat, mimo volje pokreta “Pravda za Davida”.

– Blagić i ekipa okupljena oko njega smatraju da ih je Stanivuković izdao i da gleda samo vlastitu političku korist, pošto se sprema da danas preuzme Gradski odbor PDP-a, a zamjeraju mu i zbog prekršene riječi da će se odreći poslaničkog mandata i političku borbu nastaviti kroz pokret “Bolje”, koje je još nekoliko mjeseci prije izbora registrovao kao političku partiju. Simptomatično je što su odlučili da uđu u formiranje nove partije upravo na dan kad Stanivuković preuzima banjalučki odbor PDP-a, čime će mu poslati veoma jasnu poruku da više ne uživa njihovu podršku – tvrde naši izvori.

Prema njihovim tvrdnjama, ambicije Blagića i ekipe okupljene oko njega podržava i Davor Dragičević, odnosno pokret “Pravda za Davida”, kao i donedavni poslanik Adam Šukalo, koji je na proteklim izborima bio na poslaničkoj listi PDP-a.