Politika 11.11.2020.

RASKOL U PRNJAVORU: Većina u DNS-u podržava Darka Tomaša

ČITANJE: 1 minuta

Sve češće političke nesuglasice među istaknutim članovima lokalnih odbora DNS-a nisu zaobišle ni Prnjavor, gdje zbog neusaglašenih stavova o podršci kandidatima za načelnika ovoj partiji prijeti raskol, koji bi mogao da ugrozi očekivani izborni rezultat.

Prema riječima dobro obaviještenog izvora portala Banjaluka.net, do pojave frakcija unutar Opštinskog odbora DNS-a došlo je nakon odluke grupe članova, predvođene predsjednikom Opštinskog odbora i nosiocem kandidatske liste Draganom Rodićem da, nakon istupanja DNS-a iz koalicije na republičkom nivou, podrži SDS-ovog kandidata za načelnika, Milana Aleksića.

Ovakvoj odluci protivi se većinska grupa, predvođena odbornicima Slavišom Milinčićem i Savkom Tubakom, koja je zbog podrške aktuelnom načelniku Darku Tomašu izložena političkoj diskriminaciji partijskih kolega.

„Tenzije unutar prnjavorskog DNS-a poprimile su tolike razmjere da se grupa opredjeljena za podršku Tomašu uopšte ne poziva na stranačke sastanke i izbačeni su sa predizbornih plakata. Na stranačkim sastancima se uopšte ne raspravlja, nego se usvajaju nametnuta rješenja predsjednika Opštinskog odbora Dragana Rodića“, zaključuje naš izvor.

Čelnici prnjavorskog DNS-a nisu htjeli ni da potvrde ni da demantuju ova saznanja.

(Banjaluka.net)