Vijesti 25.11.2018.

RAŠKOVIĆ RAZGOVARAO SA MJEŠTANIMA OBILIĆEVA I STARČEVICE: Banjalučani od gradskog arhitekte zatražili više zelenih površina

ČITANJE: 1 minuta

Gradski arhitekta Ivan Rašković razgovarao je sinoć sa stanovnicima Obilićeva i Starčevice, u okviru serije dijeloga sa stanovnicima svih gradskih naselja o izgledu budućeg urbanističkog plana Banjaluke.

Rašković je upoznao mještane sa tekućim aktivnostima u vezi izrade urbanističkog plana, ističući da se kroz ove razgovore gradskih naselja želi čuti stav građana o budućim urbanističkim smjernicama.

On je upoznao mještane da uskoro slijedi izada urbanističkog plana, koji će za duži niz godina definisati izgled našeg grada, te naglasio da je, pored samog Savjeta za izradu urbanističkog plana, koje čine stručnjaci raznih profila, potrebno čuti i mišljenja samih građana.

U zanimljivoj i konstruktivnoj raspravi, mještane su iznijeli niz prijedloga i sugestija, ističući, između ostalog da, budući urbanistički plan mora u najvećoj mogućoj mjeri uplanirati zelene površine, kao jedan od zaštitnih znakova našeg grada. Takođe, okupljeni mještani su izrazili nadu da će se izradom urbanističkog plana stati u kraj čestim izmjenama regulacionih planova,

U nastavku ovog dijeloga, gradski arhitekta će u nedjelju, 25. novembra, razgovarati sa stanovnicima centra, Borika, Bulevara i Nove varoši. Dijalog će biti organizovan u vijećnici Banskog dvora, a početak je zakazan za 18.00 časova.

Gradska uprava poziva stanovnike ovih naselja da se u što većom broju odazovu razgovorima sa gradskim arhitektom, kako bi imali priliku da daju svoje sugestije i primjedbe na buduće urbanističko uređenje Banjaluke.