Vijesti 21.09.2018.

RASPISAN TENDER: Na pomolu rješenje problema vodosnadbijevanja naselja Jagare

ČITANJE: 1 minuta

Gradska uprava intenzivirala je rješavanje problema nedostatka vode viših dijelova naselja Jagare, kako bi mještani poslije više decenija imali stabilno vodosnabdijevanje.

Prva stepenica u realizaciji ovog velikog projekta, kojeg mještani očekuju godinama, jeste javna nabavka za izvođača radova za izgradnju vodovodnog sistema Jagare koja je raspisana juče.

Prema tenderskoj dokumentaciji, procijenjena vrijednost radova iznosi oko 650.000 KM.

Kako su naveli iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, predviđena je izgradnja primarnog dijela vodovodnog sistema u Jagarama, što podrazumijeva dva rezervoara, dvije pumpne stanice, te dovodne i potisne cjevovode.

Izgradnjom primarne mreže stvoriće se uslovi za izgradnju pojedinačnih krakova sekundarne mreže.

-Naselje Jagare, koje se nalazi u MZ Karanovac, nema adekvatno rješenje pitanja vodosnabdijevanja. S obzirom na to da na predmetnom području nema izvorišta značajnijeg kapaciteta potrebno je izgraditi vodovod koji bi preuzimao određenu količinu vode sa gradskog voodvoda u Karanovcu. Voda bi se dalje dizala pumpama do određenih kota (dva rezervoara) sa kojih bi se snabdijevali zaseoci: Dolovi – Kajkuti, Jagare – Vranješi, Maletići, Krčmari, Dodici, Peulje, Banovići, Škorići i Tomići – pojasnili su iz resornog odjeljenja.

(Foto: Ilustracija)