Vijesti 14.02.2017.

Raspisan tender za refinansiranje gradskog duga

ČITANJE: 1 minuta
Gradska uprava Banjaluka raspisala je danas međunarodni tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za refinansiranje gradskog duga u iznosu od 73 miliona KM.

 Time bi Banjaluka, zavisno od dostavljenih ponuda, na godišnjem nivou trebalo da uštedi najmanje sedam miliona KM.Predmet ove nabavke su usluge kreditiranja i obezbjeđenje dugoročnog kredita za refinansiranje neisplaćenog dugoročnog duga koje podrazumijevaju niz uslova.

Ponude je potrebno dostaviti na adresu Gradske uprave Banjaluka, Trg srpskih vladara 1, kancelarija 14, najkasnije do 31. marta do 12.00 časova, a otvaranje ponuda je istog dana u 12.40 časova u Gradskoj upravi, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Tender je raspisan na osnovu odluke Skupštine grada od 27. decembra prošle godine, a povoljnijim kreditom biće umanjene rate koje grad danas izdvaja na osnovu ranijih zaduženja kod komercijalnih banaka.

Na tenderu mogu ravnopravno učestvovati domaće i inostrane finansijske institucije, a obavještenje o nabavci može se preuzeti sa internet stranice Agencije za javne nabavke BiH /www.ejn.gov.ba/.

(srna)