Vijesti 12.07.2021.

RASPISANA DVA JAVNA POZIVA: Prijavite projekte za mlade

ČITANJE: 1 minuta

Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport objavilo je dva javna poziva, i to za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade u 2021. godini iz budžeta Grada Banja Luka i poziv za podršku projektima koji će biti realizovani u Domu omladine.

Uz redovni godišnji poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade, ove godine po prvi put – raspisan je i javni poziv za sufinansiranjnje projekata čija će realizacija biti u Domu omladine kako bi taj prostor „oživio“ i mladima ponudio raznovrsne sadržaje.

Organizacije mogu prijaviti projekte za podršku, do 10. 000 KM po projektu, iz sljedećih oblasti: zapošljavanje mladih; stambena politika za mlade; obrazovanje, kultura i fizička kultura; zdravlje i socijalna politika za mlade; informisanje mladih; ravnopravnost polova; mobilnost, omladinski rad i organizovanje; borba protiv nasilja i kriminaliteta; korištenje slobodnog vremena i participacija u društvu; zaštita životne sredine i mladi; osobe sa invaliditetom u Banjoj Luci i natalitetna politika i ostanak mladih u Banjoj Luci.

Kada je riječ o projektima za Dom omladine, odnose se na sljedeće oblasti: zapošljavanje mladih; stambena politika za mlade; obrazovanje, kultura i fizička kultura; zdravlje i socijalna politika za mlade; informisanje mladih; ravnopravnost polova; korištenje slobodnog vremena i participacija u društvu; zaštita životne sredine i mladi i osobe sa invaliditetom u Banjoj Luci. Sufinansiranje je moguće u iznosu do 15.000 KM po projektu.

Pozivi su otvoreni do 2. avgusta, a možete ih preuzeti u nastavku:

Javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade iz budžeta Grada Banja Luka u 2021. godini

Javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija, organizacija za mlade i udruženja građana putem Javnog poziva u „Domu omladine“ iz budžeta Grada Banja Luka u 2021. godini