Region 16.09.2020.

RASPLET NA VIDIKU: Konstitutivna sjednica Skupštine Crne Gore 23. septembra

ČITANJE: 2 minute

Konstitutivna sednica novog crnogorskog parlamenta biće održana 23. septembra, izjavio je danas predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Sastanak kod predsednika parlamenta Ivana Brajovića, povodom zakazivanja prve sednice budućeg saziva Skupštine CG, počeo je u podne, a sastanku su prisustvovali svi predstavnici izbornih lista, prenosi RTCG.

Na sastanku su bili Milutin Đukanović iz koalicije „Za budućnost Crne Gore“, Dritan Abazović i Mileta Radovanić iz Ure, Momo Koprivica iz Demokrata, predsednica SDP Draginja Vuksanović Stanković. U ime DPS prisustvovao je Branimir Gvozdenović, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, a albanskih koalicija Fatmir Đeka i Nik Đeljošaj.

Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić kazao je da je u pripremi drugi sporazum tri koalicije koje formiraju novu vladu, a koji će obuhvatiti i ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti.

Abazović: Krivokapić može biti premijer

Nova crnogorska vlada neće dozvoliti podizanje nacionalnih tenzija, poručio je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, navodeći da je za njega prihvatljivo da mandatar za sastav nove vlade bude lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić.

Abazović, koji je nosilac liste koalicije “Crno na bijelo”, naveo je da podršku URE neće imati onaj ko bude narušavao osnovni koncept sporazuma koji su potpisali on i lideri lista “Za budućnost Crne Gore” i “Mir je naša nacija”.

On se nada da će za sedam dana Crna Gora dobiti novog predsjednika Skupštine, prenosi Srna.

Abazović je istakao da svi treba da budu srećni što je Crna Gora položila demokratski ispit u, kako je naveo, nedemokratskim uslovima.

– Nisam iznenađen rezultatom jer sam vjerovao u pobjedu. Јedna dobra komunikaciona strategija i generalno loša situacija u zemlji uslovila je promjenu vlasti – rekao je Abazović za Televiziju Crne Gore.

On smatra da je DPS vodio katastrofalnu ekonomsku i socijalnu politiku i da su građani to morali da primijete i kazne.

On smatra da je narod mnogo manje posvađan nego što to politika želi da prikaže.

– Ako budemo vodili dobronamjernu politiku, siguran sam da ćemo imati značajne rezultate, da se te tenzije značajno umanje – zaključio je Abazović.

(SB/banjaluka.net)