Sport 29.03.2023.

RASPLET: Vladan Kovačević ipak nije podnio tužbu, FIFA još bez odluke o nastupu za Srbiju

ČITANJE: 1 minuta

Vladan Kovačević, golman Rakova i njegovi predstavnici nisu tužili Svjetsku fudbalsku federaciju (FIFA) koja mu navodno nije dozvolila da promjeni sportsko državljanstvo te zaigra za reprezentaciju Srbije.

Pojedini mediji u Srbiji objavili su da je Banjalučanin odučio da tuži FIFA, ali za Srpskainfo to je demantovao njegov menadžer Franjo Vranjković.

– Nismo nikoga tužili. FIFA još nije donijela odluku o ovom pitanju i ovakav proces nekad zna da traje do pola godine. Još uvijek čekamo konačnu odluku, a Kovačević je fokusiran na prvenstvo Poljske i u subotu je veliki derbi protiv Legije. Kovačević je spreman da još jednom pokaže zašto je izabran za najboljeg golmana u Poljskoj – rekao je Vranjković, za Srpskainfo.

On je istakao da je Kovačević sa tribina gledao utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je Srbija u Beogradu igrala protiv Litvanije.

– Prema nekim prognozama on bi u timu Srbije trebalo da bude za meč protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ili za prijateljski meč protiv Jordana (mečevi se igraju u junu) – kazao je Vranjković koji je za kraj istakao da ne smije da komentariše u kojoj fazi je trenutno proces promjene sportskog državljanstva nakon kojeg bi nekadašnji mladi reprezentativac BiH trebalo da zaigra za Orlove.

(SB)